Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΤωσαν τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε διαμαρτυρία μέσα στο Πεντάγωνο (Βίντεο)

Ξύλο τραυματισμοί και δεκάδες συλλήψεις εργαζόμενων που εισέβαλαν στο Πεντάγωνο ζητώντας επίμονα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 6 μηνών καθώς και τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους.

Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου τους συγκεντρωμένους συνάντησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωσταράκος ο οποίος ενέπαιξε τους εργαζόμενους έως ότου κάνουν την εμφάνιση τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ. 





Στη ΓΑΔΑ έχει μεταφερθεί πλέον το σκηνικό της έντασης μεταξύ εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και δυνάμεων των ΜΑΤ.


Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν στους 110 εργαζόμενους που προσήχθησαν το πρωί στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο υπουργείο Άμυνας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν τραυματίες και δεν τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται επίσης σε ένδειξη συμπαράστασης οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη.


Στην Ελλάδα του μνημονίου, της φτώχιας ,της εξαθλίωσης και της ανεργίας, όταν η πολιτική ηγεσία του τόπου κρύβεται στα ενδότερα για να σχεδιάσει τις νέες επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, ο κρατικός μηχανισμός δίνει ρεσιτάλ μίσους και ετοιμότητας απέναντι στον εχθρό λαό.

Η κυβέρνηση του μνημονίου, τα κόμματα που την στηρίζουν και οι κατασταλτικοί τους μηχανισμοί, εδώ και αρκετό καιρό πια, είναι υπόλογοι απέναντι στον εργαζόμενο λαό που αργά ή γρήγορα θα αντιδράσει και θα στείλει το μήνυμα της αποφασιστικής θέλησης του σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές και το μέλλον του.

Ενότητα, αποφασιστικότητα και παρατεταμένοι αγώνες λοιπόν ενάντια στην κυβέρνηση, το κράτος και τα αφεντικά για να νικήσουν όλοι οι εργαζόμενοι κα οι καταπιεσμένοι
Διαβάστε επίσης: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια :