Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Για ποια ΕΡΤ;

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Στον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ ας επισημάνουμε μερικά αυτονόητα:


Πρώτον: Το «όχι» στο «μαύρο» στην ΕΡΤ, δεν σημαίνει «ναι» στην διαχρονικά «φαιά» ΕΡΤ – κι ας παριστάνουν μερικοί ότι δεν το καταλαβαίνουν. Δεν σημαίνει «ναι» στην κρατική και κομματοκρατούμενη ΕΡΤ. Την κυβερνητική. Την ΕΡΤ των ημετέρων, των καρεκλοκένταυρων και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Δεν σημαίνει «ναι» ούτε στην ΕΡΤ του κ. Λιάτσου, ούτε την ΕΡΤ του κ. Λιάρου. Δεν σημαίνει, δηλαδή, «ναι» στην «ΥΕΝΕΔ» του κ. Κεδίκογλου χτες ή της κυρίας Βούλτεψη αύριο. Το «όχι» στο «μαύρο» σημαίνει «όχι» σε κάθε έκφανση της έκαστοτε τηλετρικομματίλας, τηλεδικομματίλας ή τηλεμονοκομματίλας.

Δεύτερο: Το «όχι» στο «μαύρο»υπερασπίζεται αυτό που θα έπρεπε να είναι και που θα μπορούσε να είναι η ΕΡΤ: Δηλαδή μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεοπτική συχνότητα. Μια συχνότητα που η αντικειμενικότητά της, ο πλουραλισμός της, η δημοκρατικότητά της, το ήθος που θα εκπέμπει το πολιτιστικό και ψυχαγωγικό της πρόγραμμα, δεν θα μετριέται με τις μεζούρες της κομματικής χειραγώγησης εκ μέρους των πολιτικών της προϊσταμένων – πολιτικών υπηρετών της αντιλαϊκής πολιτικής και προπαγάνδας.

Τρίτο: Το «όχι» στο «μαύρο»και στις «μαύρες» διαδικασίες με τις οποίες επιβλήθηκε, υπερασπίζεται το δικαίωμα στη δουλειά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, αφού η ΕΡΤ, όπως προέκυπτε σαφώς από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που της έβαλε «λουκέτο», δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου της διάλυσης που έχει σχεδιαστεί για όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Ταμεία κοκ.

Τέταρτο: Το «όχι» στο «μαύρο», που εκδηλώθηκε ως κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι το «ναι» για μια άλλη, πραγματικά δημόσια ΕΡΤ, που μέτρο της προσφοράς της και ζύγι της δημοκρατικότητάς της θα είναι το πώς και το πόσο ανταποκρίνεται στην αλήθεια που βιώνει ο λαός και όχι η κατασκευασμένη «αλήθεια» των πολιτικών κεχαγιάδων και των εργολάβων – προμηθευτών της. Που το προϊόν της τίμιας και σκληρής δουλειάς της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτήν, δε θα αλέθεται στις μυλόπετρες των πολιτικών σκοπιμοτήτων της εκάστοτε κυβερνητικής διοίκησης, αλλά θα βγαίνει ανόθευτο στο γυαλί και στο μικρόφωνο, όπως το πάλεψαν οι επί ένα χρόνο οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι – απολυμένοι της ΕΡΤ.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :