Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Στοχοποίηση, βιαιοπραγίες από τα ΜΑΤ και δίωξη αντιφασιστών στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης 


ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Ι.Ν.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ


Στις 15 Ιουνίου η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να σπείρει το φασιστικό της δηλητήριο στη πόλη της Θεσσαλονίκης, μέσω της συγκέντρωσης της στη μνήμη του μεγαλέξανδρου. 

Πρόκειται για μια κινητοποίηση που διοργανώνει γραφικά κάθε χρόνο και καταφέρνει να μαζέψει ελάχιστους φασίστες, αλλά πάντα αποτελεί πρόκληση για το λαό της πόλης. Η χυδαία προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να συγκεντρωθεί σε σημείο πολύ κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -σε μια πόλη που δεν έχουν κατορθώσει να πραγματοποιήσουν κεντρική εκδήλωση ή συγκροτημένο πογκρόμ εναντίον των μεταναστών- βρήκε τη δυναμική της απάντηση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις που άμεσα πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση απέναντι από την πλατεία Δυρραχίου, όπου θα μαζεύονταν οι χρυσαυγίτες.

Οι δολοφόνοι νεοναζί, σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία αφέθηκαν ανενόχλητοι να πραγματοποιήσουν την εθνικιστική τους συγκέντρωση, πάνω στη Μοναστηρίου. Το σχέδιο δράσης των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ, συμπληρωματικό με αυτό των νεοναζί, ήταν να στραφούν εναντίον των αγωνιστών της αντιφασιστικής συγκέντρωσης θέτοντάς τους σε ασφυκτικό κλοιό. Η πολιτική στοχοποίηση των εκατοντάδων αγωνιστών, που διαδήλωσαν ενάντια στους φασίστες και στην πολιτική που τους θρέφει και τους αβαντάρει, πήρε άλλη μια φορά σάρκα και οστά στον κρατικό σχεδιασμό που άφηνε τους φασίστες να σουλατσάρουν ελεύθερα (παρά το γεγονός οτι ήταν ελάχιστοι) και ταυτόχρονα στην τρομοκρατία των 5 και πλέον διμοιριών που ήταν στραμμένες ενάντια στην αντιφασιστική συγκέντρωση, απειλώντας οτι οποιαδήποτε απόπειρα να βγει η συγκέντρωση στο δρόμο θα σήμαινε και την “κατ' εντολή διάλυσή της”. Τελικά, η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση, κραυγαλέα μεγαλύτερη από αυτή των φασιστών, παρέμεινε παρά τις απειλές και στη συνέχεια πραγματοποίησε και πορεία μέσα στην πόλη, διασφαλίζοντας πως δε θα δούμε και στη Θεσσαλονίκη να πατάει στο δρόμο ο ναζισμός.

Η περαιτέρω όξυνση της κρατικής καταστολής, πέρα από το κομμάτι της παροχής προστασίας στο νεοναζιστικό παρακράτος, φάνηκε ξανά, μέσα από την στοχοποίηση 2 συντρόφων και συναγωνιστών μας, αφότου είχε λήξει η πορεία, από μια διμοιρία ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής, στοχοποίησαν δυο συντρόφους και συναγωνιστές μας, με ξεκάθαρη διάθεση να τρομοκρατήσουν και με πρόσχημα την εξακρίβωση των στοιχείων τους, τους τραμπουκίσαν και ξυλοκοπήσαν και τελικά μετέφεραν σαν προσαχθέντες στο Α.Τ. Λευκού Πύργου (χαρακτηριστικό είναι οτι ο συλληφθέντας μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του διαγνώστηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις). Η σύλληψη και απαγγελία των ψευδών κατηγοριών της εξύβρισης και απείθειας στον Ι.Ν. με σκοπό να συγκαλύψουν τη βία που άσκησαν, κάνει φανερό τον βαθύ αντιδραστικό ρόλο της αστυνομίας. Ενός σώματος που έχει ασκήσει κτηνώδη βία τα τελευταία χρόνια στο λαικό κίνημα, με τις εντολές και την πλήρη κάλυψη από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, είτε με το Δένδια, είτε με τον “ανασχηματισμένο” Κικίλια. Η σιδερογροθιά του ΜΑΤατζή που μάτωσε την πρόσφατη κινητοποίηση των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι ένα ακόμα “σταγονίδιο”, είναι ο κανόνας. Είναι η συνέχεια της καταστολής της απεργίας της χαλυβουργίας, των ναυτεργατών, της καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου στις 17 Νοέμβρη 2012, της εισβολής των ΕΚΑΜ σε σπίτια κατοίκων στην Ιερισσό.

Η απόδοση τέτοιων κατηγοριών είναι πάγια τακτική της αστυνομίας, όπως φαίνεται. Αποτελεί μια προσπάθεια οριοθέτησης του κινήματος, υπό την απειλή της προσωπικής στοχοποίησης από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς και απορρέει απ τη σιδηρά πειθαρχία στο δόγμα του Νόμου και της Τάξης που προσπαθεί να εμπεδώσει η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της στήριξης και κεντρικής κάλυψης, που απολαμβάνουν τέτοιες πρακτικές στα πλαίσια της κρατικής καταστολής, είναι η απόπειρα “προστασίας” των ΜΑΤατζήδων που βιαιοπράγησαν εναντίον των συντρόφων μας, με το να εμφανίζονται μηνυτές στα δικαστήρια κάποιοι απ τα υπόλοιπα μέλη της διμοιρίας.

Δηλώνουμε πως τέτοιες απόπειρες τρομοκράτησης αγωνιστών αλλά και του κινήματος θα πέσουν στο κενό. Ο δίκαιος αγώνας για τη γη και την ελευθερία στη Χαλκιδική, οι απολυμένες καθαρίστριες που βγαίνουν μπροστά, είναι από τα παραδείγματα που δείχνουν την επιμονή και το ακούραστο κουράγιο που έχει το κίνημα. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές που εξαθλιώνουν μια ολόκληρη κοινωνία δεν ποινικοποιείται και δεν καταστέλλεται. Μέσα από τους μαζικούς ανατρεπτικούς αγώνες, δε σκύβουμε το κεφάλι, αγωνιζόμαστε και νικάμε!
Θεσσαλονίκη, 19 Ιούνη 2014
Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :