Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρινιάζει στα αφεντικά

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχει πυκνώσει η προσπάθεια από αστικά επιτελεία να επιχειρηματολογηθεί η ανάγκη σταθερότητας της συγκυβέρνησης, για να «τελειώσει το έργο της και μετά να κριθεί» (!), δημιουργεί εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που γκρινιάζει στα αφεντικά ότι του στήνουν παγίδες για να μην αναδειχθεί σε κυβέρνηση κλπ.

Στο κύριο άρθρο της η «Αυγή» υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και οι βουλευτές της επιλέγουν το «ο σώζων εαυτόν». Ταυτόχρονα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης βεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση πλέον μετράει μήνες». Στήριξε αυτήν τη θέση στην εκτίμηση ότι η υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα θα οδηγήσει σε φαινόμενα διάλυσης την ομάδα βουλευτών που στηρίζει την κυβέρνηση. 

Στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν πιστεύει στη θεωρία του ώριμου φρούτου, δηλαδή δεν περιμένει να πέσει η κυβέρνηση μόνη της. Και σ' αυτή τη βάση διαμαρτύρεται γιατί «το κατεστημένο στήνει παγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να περάσει στο εφεδρικό σενάριο της "σύντομης αριστερής παρένθεσης"», δηλαδή να παραδοθεί η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να πέσει και αυτή.

Για να μη συμβεί αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να προσπαθεί να διαμορφώνει συμμαχίες με άλλες αστικές δυνάμεις από το λεγόμενο αντιμνημονιακό χώρο ή και από μετανιωμένους «μνημονιακούς»... Σ' αυτήν την κατεύθυνση οργανώνει μια ακόμα σύσκεψη την επόμενη Τρίτη με αφορμή τα δάση, στην οποία προσβλέπει να προσέλθουν δυνάμεις που να του επιτρέπουν να μιλά για ευρύτερη στήριξη, δηλαδή δυνάμεις από τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και ορισμένες από τις οικολογικές οργανώσεις.

Στο ίδιο μήκος και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας επίσης «Στο Κόκκινο», είπε ότι επείγει «να τονωθούν 2 πράγματα. Η κοινωνική και πολιτική δράση και συνεργασία το πρώτο, η διαβούλευση πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο ζήτημα». Οπως εξήγησε, το κυβερνητικό πρόγραμμα θα το παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και θα αναφέρεται σε «αναδιανομή του πλούτου, αύξησής του μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέων αξιών και νέων πόρων που μπορούν να προέλθουν και από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και από το χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και από άλλες πηγές. Στόχος πρέπει να είναι η δυνατότητα της αύξησης της ενεργούς ζήτησης στην εσωτερική αγορά».

Ως προς το με ποιες δυνάμεις θα πορευτεί για να διεκδικήσει την κυβέρνηση, είπε ότι το κάλεσμα απευθύνεται στην «αριστερή σοσιαλδημοκρατία - ξεκαθαρίζοντας τη σχέση τους με τη μνημονιακή πολιτική (...) το απευθύνουμε στην Κοινωνική Συμφωνία, στην Κοινωνία Πρώτα, στην Αριστερή Προοπτική, στο Πράττω». Και μέσα σε αυτούς απευθύνεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ...στο ΚΚΕ και επειδή «ξέρουμε αυτά που μας χωρίζουν (...) το απευθύνουμε στον κόσμο που έχει σχέση με αυτόν το χώρο».

Για τον τρόπο που θα κινηθούν αυτές οι διαδικασίες, είπε: «Η διαδικασία που κάναμε και για τη ΔΕΗ και για τους αιγιαλούς και για τις φυλακές "τύπου Γ", αλλά και η διαδικασία που κάνουμε την επόμενη Τρίτη για το δασοκτόνο νόμο είναι χαρακτηριστικές». Δηλαδή, οι προσκλήσεις που στέλνει αυτήν την περίοδο πότε για τις παραλίες και πότε για τα δάση, είναι για εκλογική συνεργασία - κυβερνητική στήριξη. Αν και δεν το γράφει πάνω στις προσκλήσεις ...οι παραλήπτες πρέπει να είναι ψυλλιασμένοι.

Πηγή:Ριζοσπάστης, 26/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :