Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Όταν κάποιοι κάνουν ευχέλαιο για αποδυνάμωση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς

Προσέξτε τον τίτλο που διάλεξε να θέσει ο ιστότοπος iskra.gr στο κείμενο της ΑΡΑΝ που δημοσιοποίησε πρόσφατα η οργάνωση αυτή. ‘‘ΑΡΑΝ: Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ επικρατεί αμηχανία, υποχώρηση, απογοήτευση, αποστράτευση”.Δεν είμαστε σίγουροι αν όλα αυτά τα κακά του κόσμου μαζί αναφέρονται και μάλιστα έτσι παρατακτικά στο εν λόγω κείμενο. Ούτε θα σχολιάσουμε εδώ τον πολιτικό προβληματισμό που αναπτύσσει ως διάλογο μπροστα στη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Θα ταίριαζαν όμως όλες αυτές οι λέξεις/μαχαίρια ιδανικά στα πολιτικά συναισθήματα που αντιστοιχούν στο παρακάτω απόσπασμα από την παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας εν όψει της συνεδρίασης της ΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

”Παρόλα αυτά είναι αξιοποιήσιμες οι αντιθέσεις που εμφανίζονται ακόμη και στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και χρειάζεται η αποφασιστική παρέμβαση της ευρωπαϊκής αριστεράς για να δημιουργηθούν μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες και ένα ισχυρό μαζικό κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης ευρωζώνης και ΕΕ”.

Και επειδή δεν πρέπει να χαθεί ”άλλη μια ευκαιρία”, η Αριστερή Πλατφόρμα ξέχασε να ψελίσσει έστω τυπικά κάτι για ρήξη και αποχώρηση από το ευρώ…..

Διότι τότε, ως φαίνεται, θα υπονομευόταν η ”αξιοποίηση των αντιθέσεων”.

Και ένα σχόλιο από το ΠΡΙΝ στις 19/10/2014

ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΓΙΑ TO NAP και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέφρασε η Αυγή, που σε δημοσίευμα της με τίτλο «Διχασμός στο NAP και την ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ με φόντο τις συμμαχίες» μπερδεύει τις επιθυμίες της με την πραγματικότητα.

Χαρα­κτηρίζοντας «διχασμό» τη διατύπωση διαφορετικών προσεγγίσεων στο πλαίσιο μιας δη­μοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι η πορεία προς το Πανελλαδικό Σώμα του NAP για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα αστάθειας στην αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί όμως η στοχοποίηση της πολιτικής κατεύθυνσης του NAP, η οποία εμφανίζεται -με συρραφή τοποθετήσεων- ως «παντα­χόθεν βαλλόμενη».

Υποδηλώνει άραγε αυτό τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν το NAP και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πολιτική ανασυγκρότηση της μαχόμενης Αριστεράς και του εργατικού κινήματος ενάντια στην επιδρομή του μαύρου μετώπου, χωρίς στήριξη και ανοχή στη διαχει­ριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ;

1 σχόλιο :

ΕΟΣ είπε...

Εδώ, δημοσιεύτηκε με αυτόν τον τίτλο (16/10):

ΑΡΑΝ: Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ επικρατεί αμηχανία, υποχώρηση, απογοήτευση και αποστράτευση

 και μετά μια μέρα αναδημοσιεύτηκε στην iskra...

Μήπως λοιπόν ο συντάκτης του συγκεκριμένου κειμένου "Χτυπάει το... σαμάρι για να ακούσει το... γαϊδούρι"