Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μόνο αν η Γερμανία θέλει, επιτρέπει τη Δημοκρατία στην ΕΕ!

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Η μία μετά την άλλη σκάνε οι πολιτικές πυρηνικές βόμβες εναντίον της ΕΕ! 
Σαν να μην έφτανε το πρώτο δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου τη Δευτέρα που αφορούσε την Ελλάδα και έχει κάνει άνω κάτω τη Γηραιά Ήπειρο, ήρθε προχθές η σειρά του βιβλίου του τέως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ που έβαλε μπουρλότο στην Ιταλία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αύριο, αλλά από τα αποσπάσματα που προδημοσιεύθηκαν  έχει ήδη προκληθεί πανευρωπαϊκός σάλος. «Κάποια στιγμή εκείνο το φθινόπωρο (σ.σ. του 2011), κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικοινωνούσαν μαζί μας για ένα σχέδιο που συνίστατο στο να υποχρεωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι να παραδώσει την εξουσία. 

Μας ζητούσαν να αρνηθούμε να υποστηρίξουμε την παροχή δανείων του ΔΝΤ προς την Ιταλία μέχρι να φύγει ο Μπερλουσκόνι» γράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Τεστ αντοχής» ο Γκάιτνερ και συνεχίζει: «Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Οσο όμως και αν ήταν χρήσιμο να έχουμε μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια συνωμοσία. «Δεν μπορούμε να έχουμε το αίμα του Μπερλουσκόνι στα χέρια μας» είπα» τονίζει με έμφαση ο τέως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ομπάμα στο βιβλίο του.

Με ή χωρίς τη βοήθεια των Αμερικανών, η ουσία είναι ότι σε λιγότερες από δέκα μέρες μετά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ανατραπεί από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατά το πρότυπο της εσωτερικής και εκ των ένδον πτώσης της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. «Έπειτα από τα γεγονότα αυτά του 2011, η δημοκρατία είναι σε αναστολή» δήλωσε ο επικεφαλής του δεξιού ιταλικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Ρενάτο Μπρουνέτα, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Ρώμης. «Από την Αμερική του Ομπάμα φτάνει η καθοριστική απόδειξη του ευρωπαϊκού πραξικοπήματος σε βάρος της Ιταλίας για την ανατροπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι... Στοιχειοθετείται επίθεση κατά του Συντάγματος» πρόσθεσε. Δεν έχει άδικο. Στις 12 Νοεμβρίου του 2011 ο Μπερλουσκόνι εξαναγκαζόταν από τους γερμανοκίνητους κοινοβουλευτικούς πραξικοπηματίες να υποβάλει την παραίτησή του. Στις 13 Νοεμβρίου είχε ήδη αντικατασταθεί από την κυβέρνηση «τεχνοκρατών» οικονομικών δολοφόνων του τραπεζίτη Μάριο Μόντι. Σε μία μέρα! Οι εκατοντάδες κυβερνητικοί Ιταλοί βουλευτές είχαν ως δια μαγείας πειστεί από το Βερολίνο να παραδώσουν την εξουσία της τέταρτης σε μέγεθος χώρας της ΕΕ με 61 εκατομμύρια κατοίκους στους τραπεζίτες!

Όσο χυδαία και αντιπαθέστατη προσωπικότητα και να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν δημοκρατικότατα εκλεγμένος από τον ιταλικό λαό είτε μας αρέσει είτε όχι. Η στάση των Ιταλών βουλευτών συνιστά βαρύτατο έγκλημα εναντίον της δημοκρατίας και πλήρη απαξίωση του ρόλου του κοινοβουλίου. Η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού και η καταβαράθρωση του κύρους της βουλής προσλαμβάνουν αβυσσαλέες διαστάσεις στις συνειδήσεις των πολιτών, όταν βλέπουν εκατοντάδες βουλευτές που τους εξέλεξαν να τους κυβερνήσουν, να απεμπολούν αδίστακτα τον ρόλο τους και να εκχωρούν την εξουσία της Ιταλίας σε εγκαθέτους του Βερολίνου που δεν έχουν καν εκλεγεί! Είναι προφανές πλέον ότι στην Ευρωζώνη και την ΕΕ η δημοκρατική διακυβέρνηση επιτρέπεται μόνο όταν δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της Γερμανίας! Αν ένας ηγέτης κάποιας ευρωπαϊκής χώρας κάνει κάτι που δεν αρέσει στο Βερολίνο, οι Γερμανοί τον ανατρέπουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια τους ντόπιους πολιτικούς!

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις του Τίμοθι Γκάιτνερ και για τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα. Στις 30 Ιουλίου 2012 (αφού είχε ήδη σχηματιστεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη) ο Σόιμπλε είπε στον Γκάιτνερ σε συνάντησή τους στο γερμανικό θέρετρο Ζιλτ ότι σκεπτόταν πως η εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ θα τρομοκρατούσε τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και έτσι θα... διευκόλυνε την ευρωπαϊκή οικοδόμηση! «Το επιχείρημα ήταν ότι αφήνοντας την Ελλάδα να καεί αυτό θα έκανε πιο εύκολη την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης» γράφει ο Γκάιτνερ. «Βρήκα αυτό το επιχείρημα τρομακτικό» προσθέτει. «Αν ήθελαν να συνεχίσουν να πατούν την Ελλάδα στον λαιμό, έπρεπε παράλληλα να καθησυχάσουν τις αγορές ότι δεν θα επέτρεπαν την πτώχευση κρατών και την κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος» επισημαίνει με τεχνοκρατική ματιά. Η ουσία είναι πως η ΕΕ ως προμαχώνας της δημοκρατικής διακυβέρνησης έχει καταρρακωθεί πλήρως.

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" 15/5/2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :