Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την τραγωδία στη Σάμο με τους 22 νεκρούς μετανάστες: Όχι άλλες ζωές για μια Ευρώπη φρούριο

22 μετανάστες πνίγηκαν, μεταξύ τους και 4 μικρά παιδιά, ανοικτά της Σάμου. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 36 άτομα, όμως αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα.


Ο κ. Σαμαράς μπορεί να προσθέσει στα επιτεύγματά του κι άλλους νεκρούς, ως παράπλευρες απώλειες. Αφού όπως υπερηφανεύεται στο χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα Βήμα, έσπασε το κέλυφος και στο ζήτημα της αναγνώρισης της "λαθρομετανάστευσης" και εφάρμοσε πιστά τις οδηγίες της ΕΕ, αποκτώντας τα εύσημα των εταίρων μας.

Η ΕΕ εξασφαλίζει την «ελεύθερη» μετανάστευση του πλούτου σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί τη «παράνομη» μετανάστευση της φτώχειας. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες- οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης- προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, τον πόλεμο και τις δυτικοθρεμένες δικτατορίες των χωρών που προέρχονται.
Η ΕΕ, η κυβέρνηση -η σημερινή και οι προηγούμενες- έχουν καταργήσει την δυνατότητα χορήγησης ασύλου, κατασκεύασαν τείχη στον Έβρο, ενίσχυσαν τα αστυνομικά προγκρόμ τα οποία χρησιμοποιούνται και σε βάρος οποιουδήποτε αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και μετέτρεψαν όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι …είναι πρόσφυγες. Η εφαρμογή της πολιτικής τους, στην πράξη σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς– δολοφονίες στις θάλασσες και αύξηση της κερδοφορίας των λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών.

Η πολιτική αυτή είναι η άλλη πλευρά των Μνημονίων. Τη στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, απολύουν, κλείνουν παιδικούς σταθμούς, γυμνάσια, σχολεία κοινωνικές υπηρεσίες και τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων φορτώνουν την ευθύνη για την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Είναι οι ίδιοι που έχουν στείλει στρατό στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Σομαλία, τη Λιβύη. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και τα φασιστικά τάγματα εφόδου, από κοινού με το ΝΑΤΟ.

Όλοι αυτοί -συγκυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο- ευθύνονται για το αίμα των αθώων. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής εντός ΕΕ, με δήθεν κοινωνική ευαισθησία είναι χλευασμός στον πόνο των ανθρώπων από την απώλεια ζωών.

Παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Κανένας άνθρωπος «λαθραίος», κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά. Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα σε έλληνες και μετανάστες, μη αποδοχή των συνθηκών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Συμφώνου μετανάστευσης, της Frontex. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Όχι στην πολιτική των επαναπροωθήσεων, όχι στην Ευρώπη – φρούριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :