Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή στους Αρκάδες του Γιάννη Τσιουμπρή (Υπ. περιφερειακού σύμβουλου Αρκαδίας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ)

"...τα χωριά μας έχουν δει στοιχεία «ανάκαμψης» με σχολεία να κλείνουν, κέντρα υγείας να μπαίνουν στην σειρά για κλείσιμο χωρίς προσωπικό και αναλώσιμα, με οδικά δίκτυα καρμανιόλες, με πεσμένους δρόμους, κομμένες συντάξεις, χαράτσια και στις αφαλαρίδες, μολυσμένο νερό το οποίο θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν, με ανεργία, εξαθλίωση..."


Αγαπητοί συμπατριώτες,


Παίρνω το θάρρος να σας στείλω αυτή την πολιτική δήλωση να παρουσιάσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα την φυσιογνωμία του σχήματος μας ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ-Συμπόρευση για την Ανατροπή.
Καταρχήν είμαστε ένα ψηφοδέλτιο όπου όλοι οι υποψήφιοι εκλέχθηκαν από διαδικασίες βάσης-συνελεύσεις κάτι το οποίο δείχνει και το ακηδεμόνευτο του χαρακτήρα μας, χωρίς εξωγενή συμφέροντα πίσω μας, ούτε επαγγελματίες πολιτικούς. Επίσης εφόσον καταφέρουμε να εκλέξουμε περιφερειακούς συμβούλους θα τηρήσουμε την εναλλαγή της εκπροσώπησης γιατί κανένας μας δεν θέλει να πάρει μια θέση για προσωπική προβολή.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2014 έρχονται σε μια περίοδο όπου το κυρίαρχο δίλημμα που επικρατεί είναι το εξής: Θα συνεχιστεί η κόλαση των μνημονίων και η επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα ή θα ενδυναμωθεί το ρεύμα της ανατροπής αυτής της πολιτικής?

Ύστερα από χρόνια όπου οι τοπικές διοικήσεις αποτελούσαν το μακρύ χέρι των εκάστοτε κυβερνήσεων ώστε να προωθηθεί η επιθετική πολιτική τους στις τοπικές κοινωνίες , έρχεται η ώρα όπου οι ίδιοι οι υποψήφιοι καλούν τον κόσμο για την επανεκλογή τους σκορπώντας δεξιά και αριστερά υποσχέσεις ανάκαμψης και ανανέωσης. Αναρωτιόμαστε αν τα χωριά μας έχουν δει στοιχεία «ανάκαμψης»
Σχολεία κλείνουν, κέντρα υγείας μπαίνουν στην σειρά για κλείσιμο χωρίς προσωπικό και αναλώσιμα, οδικά δίκτυα καρμανιόλες, πεσμένοι δρόμοι, κομμένες συντάξεις, χαράτσια και στις αφαλαρίδες, μολυσμένο νερό το οποίο θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν, ανεργία, εξαθλίωση και πάρα πολλά άλλα που συνεχίζουν την τραγική αυτή αλυσίδα.

Για εμάς λοιπόν είναι σημαντικό να καταδικαστούν όλοι οι υποψήφιοι που εκπροσωπούν αυτή την πολιτική και να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην τρόικα για να ανατραπούν τα μνημόνια και όσοι τα στηρίζουν.

Η συμμετοχή μας στις περιφερειακές εκλογές και η επιδίωξη για εκλογή υποψηφίων στο περιφερειακό συμβούλιο έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες της πληττόμενης πλειοψηφίας, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, των αγροτών. 
Η παρουσία μας στο περιφερειακό συμβούλιο θα βοηθήσει στην αποκάλυψη αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, θα λειτουργήσει ως βήμα παρέμβασης των λαϊκών συλλογικοτήτων οργάνωσης και διεκδίκησης. Ως μέσο αξιοποίησης οποιασδήποτε ευκαιρίας παρουσιάζεται μέσα και από τον θεσμικό δρόμο για να καθυστερείς, να παρεμποδίζεις ή να δυσκολεύεις τον αντίπαλο.

Βασικός μας στόχος στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές είναι να ανοίξει ο δρόμος για την άμεση βελτίωση της ζωής του λαού, για τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά του δικαιώματα, ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα, την επιχειρηματικοποίηση – ανταποδοτικότητα και την υποταγή στο κεφάλαιο τοπικό ή «εθνικό». Αυτή είναι η προμετωπίδα του προγράμματός μας, η πάλη για να αποτινάξουμε την τυραννία κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, για να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

Και πάλι ευχαριστώ για τον χώρο και τον χρόνο σας

Τσιουμπρής Ιωάννης, Χημικός Μηχανικός (από τις Ράχες)

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ – Συμπόρευση για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια :