Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ψήφος ανατροπής στην ευρωκάλπη!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Απεγνωσµένη µάχη πολιτικής επιβίωσης του προσώπου τους και µόνο δίνουν ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος. Χρησιµοποιούν όλα τα µέσα εξαπάτησης των ψηφοφόρων, αποδεικνύοντας παράλληλα πόσο απερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες είναι και οι δυο τους, όπως και όλο το συνάφι που έχουν γύρω τους. 

Εδώ ο Σαµαράς τρέµει µήπως η πρωθυπουργία του τελειώσει ουσιαστικά αύριο βράδυ, αν το αποτέλεσµα της Ν∆ στις ευρωεκλογές πέσει κάτω από το 20% ή αν το ΠΑΣΟΚ κυµανθεί γύρω στο 5%, και αυτός ο απερίγραπτος πολιτικός Καραγκιόζης τάζει… 770.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας ως τα τέλη του 2020! Συν τοις άλλοις θα φτιάξει, λέει, 225.000 καινούργια γκαρσόνια και λαντζέρισσες και 315.000 νέους αγρότες!

Ο Στουρνάρας υπόσχεται ότι µπορεί να καταργήσει την έκτακτη εισφορά αλλά από… του χρόνου, όταν είναι χίλια τα εκατό σίγουρο ότι αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση αποκλείεται να βρίσκεται στη θέση της, αφού θα πρέπει όχι µόνο να έχει επιβιώσει από τις αυριανές ευρωεκλογές αλλά να έχει µαζέψει τον Φλεβάρη και… 180 βουλευτές και να έχει εκλέξει δικό της Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας! Ο Στουρνάρας µε τον Χατζηδάκη µοίρασαν και δάνεια στις µικροµεσαίες επιχειρήσεις αλλά από τον… Σεπτέµβριο, µετά φυσικά από τις ευρωεκλογές! Έβαλαν οι Γερµανοί 500 εκατοµµύρια ευρώ, «θα» βάλει και η κυβέρνηση άλλα 100 µετά τις ευρωεκλογές κι έτσι ο Στουρνάρας θα µοιράσει µε µαγικό τρόπο… 700 εκατοµµύρια δάνεια σε µια επταετία! 100+100=… 700! 

Όσο στουρνάρια και αν ήταν στα µαθηµατικά οι ψηφοφόροι της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ, όσο αριστοτέχνες κι αν ήταν στις «λαµογιές», σίγουρα ψυχανεµίζονται ότι είναι στα όρια του απίθανου 100 και 100 να κάνει… 700 εκατοµµύρια δάνεια! Αυτό όµως καθόλου δεν µειώνει το θράσος των απελπισµένων πολιτικών απατεώνων που µας κυβερνούν! Ο ίδιος ο Σαµαράς υποσχέθηκε δήθεν –γενικά και αόριστα, φυσικά– να µειώσει το «χαράτσι» στα ακίνητα, να µειώσει το ΦΠΑ παντού στο 12%, να µειώσει το φόρο στα επιχειρηµατικά κέρδη στο 15%, να µειώσει τον ανώτατο φόρο εισοδήµατος στο 33%! Πάρε, κόσµε, µειώσεις φόρων – αλλά φυσικά µετά τις εκλογές! Ρίξε εσύ την ψήφο σου στη Ν∆ και στο ΠΑΣΟΚ και µετά τις εκλογές θα δεις τι θα πάθεις!

Απερίγραπτα ανίκανη αποδεικνύεται όµως και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να εκµεταλλευθεί πολιτικά το γεγονός της πρωτοφανούς επιτυχίας του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να πετάξει για πρώτη φορά εδώ και… µισόν αιώνα (!) τη ∆εξιά εκτός του δεύτερου γύρου στο ∆ήµο της Αθήνας, πετώντας την επίσης εκτός του δεύτερου γύρου και στο νεοσύστατο θεσµό της Περιφέρειας Αττικής. Ο παντελώς άγνωστος νεαρός Γαβριήλ Σακελλαρίδης πήρε 20% πετώντας εκτός τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που έµεινε στο 17%, µόλις µία µονάδα περισσότερο από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής που πήρε 16%. Η Ρένα ∆ούρου πήρε 1,7 εκατοστιαία µονάδα περισσότερο από τον πολλαπλής στήριξης Σγουρό – 23,8% έναντι 22,1%, µε τον υποψήφιο της Ν∆ Γιώργο Κουµουτσάκο να «πατώνει» µε 14%, µόλις 3 µονάδες πάνω από τον Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής! Κυβέρνηση που δεν ελέγχει την πρωτεύουσα και την Αττική δεν έχει σταθεί ποτέ σε αυτή τη χώρα και, αν αυτό επιβεβαιωθεί αύριο στις ευρωεκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να σταθούν ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος. 

Για να φύγουν όµως δεν αρκούν οι… αφίσες και η ηττοπάθεια µιας ηγεσίας που µπερδεύει την επιτυχία του κόµµατός της στην Αθήνα µε την αποτυχία της στη… Γλυφάδα ή στον Άγιο ∆ηµήτριο, το Μπραχάµι που λέγαµε παλιά! Η καθολική προπαγανδιστική επικράτηση της Ν∆ την εβδοµάδα µετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές µάς έδειξε τι πρόκειται να γίνει, αν µια υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιµετωπίζει ισχυρότατη πίεση από τα αριστερά της για να τηρήσει τις φιλεργατικές υποσχέσεις της. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές όµως έτσι κι αλλιώς ελάχιστη σηµασία έχουν πλέον. 

Όλα θα καλυφθούν αύριο από το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, όπου ο καθένας ψηφίζει κόµµα, χωρίς την παραµορφωτική παρεµβολή προσώπων γνωστών, φιλικών, συγγενικών. Όλα τα κόµµατα της Αριστεράς θα σηµειώσουν αύριο αποτελέσµατα πολύ καλύτερα από εκείνα των αυτοδιοικητικών, αυτό είναι βέβαιο. 

Το ζήτηµα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αν θα κατορθώσει να οδηγήσει το 2,3% που πήρε στις περιφερειακές εκλογές να το αυξήσει τόσο ώστε να υπερβεί το φράγµα του 3%, πράγµα που θα της διασφαλίσει την εκλογή ευρωβουλευτή από τη δεύτερη κατανοµή. Παρόλο που το µέτρο είναι 3,76% είναι εντελώς απίθανο τα υπόλοιπα όλων των άλλων κοµµάτων να είναι µεγαλύτερα του 3%. Μαθηµατικά η απόσταση του 3,4% από το 3% είναι πολύ µικρή. Πολιτικά όµως το ένα ποσοστό µε το άλλο διαφέρουν όσο η µέρα µε τη νύχτα – γι’ αυτό και έχει τεράστια σηµασία για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνει αυτό το πολιτικό «κβαντικό άλµα». Αν το πετύχει, η παρέµβαση της ριζοσπαστικής πτέρυγας του εργατικού κινήµατος θα περάσει σε πολύ ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Θα µπορεί να κινητοποιεί πολύ περισσότερο κόσµο σε µαχητική κατεύθυνση, ενώ θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες προβολής των θέσεών της στον ελληνικό λαό. Θα βελτιωθούν φυσικά και οι προϋποθέσεις αύξησης της πολιτικής επιρροής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι µια µεγάλη, πολύ µεγάλη ευκαιρία αυτές οι ευρωεκλογές. Μέσα στον πολιτικό κατακλυσµό που αναµένεται να προκαλέσουν στους κόλπους της ΕΕ, έναν κατακλυσµό από τον οποίο για την ώρα απουσιάζει σχεδόν εντελώς η Αριστερά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα είναι επίσης µια συνεισφορά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πάλη των λαών της ηπείρου, η εκλογή συνεπούς αριστερού ευρωβουλευτή µέσω της επίτευξης της υπέρβασης του ορίου του 3%.

Πηγή:ΠΡΙΝ

1 σχόλιο :

J. M. Anastasiadis είπε...

Το 27% του Εκλογικού Σώματος που ανταποκρίθηκε στο Ενωτικό κάλεσμα του Σύριζα των δημοκρατικών δυνάμεων της Ευρύτερης Αριστεράς, επέστρεψε από τους εγκλωβισμένους Αριστερούς που απογοητευμένοι από τη πολυδιάσπαση των εαμοελασίτικών δυνάμεων, κατέφυγαν στο ψευτοσοσιαλιστή Α. Παπανδρέου. Θυμίζω ότι το 85% του αγωνιστή λαού μας συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση κατά του άξονα και υπέρ των συμμάχων που τελικά μας πρόδωσαν. Η τρομοκρατία, η μαύρη προπαγάνδα της αντικομμουνιστικής Υστερίας και τα μοιραία λάθη της Εαμοαλασίτικης-ΔΣΕ ηγεσίας, εμείωσαν αυτό το ποσοστό. Αυτή την εξαθλίωση με την οποία δοκιμάζεται σήμερα ο λαός μας, έχει ταρακουνήσει και τους πιο φανατισμένους οπαδούς της ακροδεξιάς. Ήρθε η ώρα να φέρουμε στη ταξική του κοίτη, στο χώρο της Αριστεράς τον λαό μας και αυτό θα πρέπει να έχουμε στο νού μας, Έχουμε μεγάλα αποθέματα εν δυνάμει ψηφοφόρων που ζητούν το κοινωνικοπολιτικό καταφύγιο του Σύριζα. Ας κοιτάξουμε να μην τους απογοητέψουμε.