Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τραμπουκισμοί και απειλές χρυσαυγιτών στον Πολύγυρο σε στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδική.

Καταγγελία του Φραγκίσκου Ρηγόπουλου, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία. 


Ούτε στον Πολύγυρο ούτε πουθενά


Εδώ και κάποια χρόνια έχω επιλέξει να εγκατασταθώ μόνιμα στον Πολύγυρο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, δεν έκρυψα ποιος είμαι και που ανήκω πολιτικά. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία με έχει γνωρίσει αρκετά καλά. 
Λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αποφάσισαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να προσπαθήσουν να με τρομοκρατήσουν με σωματική και λεκτική βία. Προφανώς ένας μόνο δεν τους έφτανε γι αυτό και έστειλαν τρεις θρασύδειλους, έναν να με κρατάει, έναν να με απειλεί με μαχαίρι κι έναν για τσίλιες. Αφού απείλησαν εμένα και την οικογένειά μου, αφού μου ξεκαθάρισαν ότι στη Χαλκιδική και τον Πολύγυρο κάνουν κουμάντο αυτοί, είδαν ότι δεν τρομοκρατήθηκα και αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να με χτυπήσουν και να φύγουν σαν κυνηγημένοι. 

Ήταν προσωπική επιλογή, να μη μαθευτεί η ιστορία προεκλογικά για να μη θεωρηθεί ως ψηφοθηρική προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι έσπευσαν τα τοπικά μέλη αυτής της συμμορίας να με διαβεβαιώσουν ότι το χτύπημα ήρθε από τα κεντρικά και όχι από τους ίδιους, θεωρώ ότι τέτοιες νοοτροπίες δεν περιορίζονται στα σύνορα μίας πόλης ή ενός νομού. Η συμπαράσταση των Πολυγυρινών (και όχι μόνο) που πληροφορήθηκαν το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν άμεση και συγκινητική. Συντοπίτες μου, που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, έσπευσαν να μου δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να μου τονίσουν ότι θα με στηρίξουν σε ότι χρειαστεί. 

Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν πτοούμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε από εγκληματικές συμμορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την Δημοκρατία και το λαό. Θα μας βρίσκουν απέναντι στις σιδερογροθιές και τα μαχαίρια τους, απέναντι στις φασιστικές τους μεθόδους, απέναντι στην ναζιστική τους νοοτροπία. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε κίνημα. Πρέπει και ο κόσμος της Χαλκιδικής να αποφασίσει αν θέλει τέτοια γεγονότα να συμβαίνουν έξω από τα σπίτια τους, δίπλα στα παιδιά τους. Η Νίκαια δεν είναι τόσο μακρυά από μας τελικά. Σήμερα γροθιές, αύριο μαχαίρι. Θα περιμένουμε κηδείες, θα μεριμένουμε να έχουμε Χαλκιδικιώτη Φύσσα ή θα τους κόψουμε τον αέρα μία και καλή; 


Ρηγόπουλος Φραγκίσκος 
Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καταγγελία για την επίθεση των Ναζί της Χρυσής Αυγής στο Φραγκίσκο Ρηγόπουλο εξέδωσε η Αριστερή Συσπείρωση:


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

’Λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αποφάσισαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να προσπαθήσουν να με τρομοκρατήσουν με σωματική και λεκτική βία. Προφανώς ένας μόνο δεν τους έφτανε γι αυτό και έστειλαν τρεις θρασύδειλους, έναν να με κρατάει, έναν να με απειλεί με μαχαίρι κι έναν για τσίλιες. Αφού απείλησαν εμένα και την οικογένειά μου, αφού μου ξεκαθάρισαν ότι στη Χαλκιδική και τον Πολύγυρο κάνουν κουμάντο αυτοί, είδαν ότι δεν τρομοκρατήθηκα και αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να με χτυπήσουν και να φύγουν σαν κυνηγημένοι.’’

από τη μαρτυρία-καταγγελία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να είναι χαρακτηριστικό, δεν είναι όμως το μόνο. Οι νεοναζί αναλαμβάνουν όλο και πιο ξεκάθαρα τον ρόλο του μπράβου της El Dorado Gold στοχοποιώντας και επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε κινείται εναντίον της, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στη ζωή με αξιοπρέπεια στη Χαλκιδική και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί απειλή αποθράσυνσης της δράσης των νεοναζί στην περιοχή της Χαλκιδικής (δεδομένης της κάλυψης που τους παρέχει η αστυνομία και το προηγούμενο «καθεστώς» Πάχτα), με σαφείς προθέσεις τρομοκράτησης αγωνιστών, αντιλήψεων και ευρύτερα κατοίκων της Χαλκιδικής που παλεύουν για την επιβίωση αυτων και των επόμενων γενιών, για γη κι ελευθερία.

Οι επιθέσεις στους αγωνιστές του κινήματος στη Χαλκιδική (οι οποίες από ότι φαίνεται είχαν και τουλάχιστον την έγκριση αν δεν σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής από τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής), δεν μπορούν να γίνουν πλήρως αντιληπτές από μόνες του. Θα πρέπει να τοποθετηθούν δίπλα σε μια σειρά επιθέσεων των νεοναζί σε αγωνιστές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας. Επιθέσεις οι οποίες αν και στοχοποιούν τα πιο ενεργά κινηματικά στοιχεία κατ’ αρχήν (επιθέσεις σε αγωνιζόμενους κατοίκους, επιθέσεις σε εκλογικούς αντιπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Νίκαια, Κηφησιά την Κυριακή των ευρωεκλογών), δεν περιορίζονται μόνο σ’ αυτούς. Χαρακτηριστικό είναι το κλίμα στο οποίο διεξήχθη η εκλογική διαδικασία σε περιοχές όπως αυτή του Αγίου Παντελέημονα στο κέντρο της Αθήνας, όπου οποιοσδήποτε που δεν συντάσσεται ξεκάθαρα με τις πολιτικές φτωχοποίησης του λαού θεωρούνταν ανεπιθύμητος (ακόμα και υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ).

Η πραγματικότητα κραυγάζει από μόνη της για όποιον θέλει να την κοιτάξει κατάματα. Ο στόχος του κεφαλαίου είναι ξεκάθαρος και διαυγής. Πλήρης καταστροφή των όποιων κατακτήσεων και δικαιωμάτων των απλών εργαζόμενων στους χώρους εργασίας τους. Εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας με στόχο την εξαγωγή κέρδους από το οτιδήποτε. Διάλυση του όποιου ψήγματος κοινωνικού κράτους και στοιχειώδους έκφρασης κοινωνικής αλληλεγγύης έχει παραμείνει όρθιο. Με λίγα λόγια στόχο αποτελεί η «ανάπτυξη» πάση θυσία, ακόμα και πατώντας επί πτωμάτων. Σ’ αυτό τον υπέρτατο στόχο της «ανάπτυξης» πρέπει όλοι να υποταχθούν. Είτε με το καλό (ο τόνος δίνεται στην ανάπτυξη με όρους πανάκειας σχεδόν από κάθε πολιτικό σχηματισμό με κοινωνική αναφορά), είτε με το κακό (με τα μαντρόσκυλα της Χ. Α. Να προσπαθούν να κόψουν το κεφάλι οποιουδήποτε προσπαθεί να το σηκώσει με αξιοπρέπεια).

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!!!

Όπως και κάθε ολοκληρωτική λογική όπου γης, έτσι και τώρα αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν οι αστοί, οι πολιτικοί τους υπάλληλοι και τα μαντρόσκυλά τους (κρατικά και παρακρατικά) είναι το ανεξάντλητο δυναμικό των εργαζόμενων και των απλών ανθρώπων όταν αγωνίζονται για το δίκιο και την αξιοπρεπή τους επιβίωση. Από τα βουνά της «Ελεύθερης Ελλάδας» και το Μελιγαλά, στο κίνημα του 114 και τον αντιδικτατορικό αγώνα, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2008, το κίνημα των πλατειών, την Κερατέα, τη Λευκίμη και τις Σκουριές ο λαός έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι αγώνες για το δίκιο, την αξιοπρέπεια και την λευτεριά δεν μπορούν να ηττηθούν όταν όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι.

Όπως και μετά τη δολοφονία του Φύσσα, έτσι και τώρα το μόνο που φανερώνουν οι απειλές και οι απόπειρες να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται είναι ο φόβος τους απέναντι στους αγώνες μας. Ότι στον βρώμικο κόσμο που θέλουν να μας υποχρεώσουν να ζήσουμε οποιαδήποτε νύξη αξιοπρέπειας και αγώνα μπορεί να έχει κατακλυσμιαίες επιπτώσεις φτάνοντας ακόμα και στο γκέμισμα αυτού του κόσμου. Ο φόβοι τους είναι δικιολογημένοι!!! Γι’ αυτό και τέτοιου είδους πρακτικές υποκόσμου κάθε άλλο παρά μας αποθαρρύνουν. Αντίθετα, μας χαλυβδώνουν και μας κάνουν να στρατευόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα για έναν κόσμο αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.
Η εκδίκησή μας θα είναι το γέλιο των παιδιών μας! Ο κόσμος τους είναι καταδικασμένος να εξαφανιστεί! Ο κόσμος του αγώνα θα φροντίσει γι’ αυτό!!!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :