Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αντικαπιταλιστική δυναμική στις φοιτητικές εκλογές


Οι φοιτητικές – σπουδαστικές εκλογές της 7ης Μαΐου αποτέλεσαν μια σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, που εκφράστηκε με τη συνολική πτώση των παρατάξεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Αδύνατος κρίκος ήταν η ΠΑΣΠ, που πέφτει σημαντικά, δείχνοντας την γενικότερη αποσάθρωση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ.
Η άνοδος για μία ακόμα φορά της ΕΑΑΚ, των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο φοιτητικό κίνημα και μάλιστα στα επίπεδα του 14% στα ΑΕΙ, δείχνει πως η αντικαπιταλιστική ανατρεπτική Αριστερά είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στην αγωνιζόμενη νεολαία, αποτελεί ανερχόμενο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα, που εκφράζεται πρώτα και κύρια στους αγώνες, στο μαζικό κίνημα.

Την τάση αναζήτησης μιας αριστερής και αγωνιστικής απάντησης εκφράζει με αντιφατικό τρόπο η σημαντική άνοδος των ΠΚΣ, της παράταξης του ΚΚΕ.
Η στασιμότητα που επέδειξε η Αριστερή Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στο 7% αποκαλύπτει πως η νέα γενιά δεν εμπνέεται από μια Αριστερά διαχειριστική, ευρωλάγνα και εν γένει εντός του συστήματος.

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών να γίνει προάγγελος των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών. Μαύρο σε κυβέρνηση -ΕΕ -ΔΝΤ, ψήφο στην αντικαπιταλιστική αριστερά!


Δεν υπάρχουν σχόλια :