Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όχι στην επιστράτευση των ναυτεργατών-Νίκη στο δίκαιο αγώνα τους

-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ 

-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

-ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Συγκέντρωση, Τρίτη 5 Φλεβάρη, 6μμ στον Άγιο Διονύσιο. Προσυγκέντρωση 5:30μμ, Σταθμός ΗΣΑΠ 


Βασιζόμενη σε έναν νόμο που μιλά για επιστράτευση σε περιπτώσεις που απειλείται η δημόσια υγεία, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει την χουντική πολιτική της. Στο στόχαστρο τώρα βρίσκονται οι ναυτεργάτες, στους οποίους μετά από την απόφασή τους για νέα 48ωρη απεργία, μέχρι σήμερα το βράδυ θα επιδοθούν φύλλα πορείας. Έπειτα από 6 μέρες απεργίας οι ναυτεργάτες ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους και των αναδρομικών καθώς και την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κυβέρνηση επιλέγει να ταχθεί με το μέρος του κεφαλαίου και των συμφερόντων των εφοπλιστών, διαλέγει δε να καταστείλει τον αγώνα των απεργών ναυτεργατών με αθέμιτα μέσα, χαρακτηρισμένα ως παράνομα ακόμα και από κομμάτια της αστικής τάξης. 
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, που ξεπερνούν τα όρια της δημοκρατίας ακόμα και με την αστική της έννοια, πρέπει να βρεθούμε απέναντι. Η αναγκαιότητα για συσπείρωση του κόσμου της εργασίας και έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των πληττόμενων στρωμάτων είναι πιο μεγάλη από ποτέ. 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Α.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :