Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Προκλητική "παρουσία" ένστολων αστυνομικών σε συντονισμό σωματείων

Νέα πρόκληση της χουντικής αλητείας του "νόμου και της τάξης" σημειώθηκε χθες. 
Ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών πριν από την προγραμματισμένη εκεί συνεδρίαση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την προετοιμασία της απεργίας της 20 Φλεβάρη. 

Οι "ένστολοι" εμφανίστηκαν στην αίθουσα συνεδρίασης του σωματείου, για να "επιτηρήσουν" όπως δήλωσαν την εφαρμογή του νόμου και της τάξης"
Η νέα πρόκληση της συγκυβέρνησης και των κατασταλτικών της μηχανισμών είναι σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού εργασίας για την κατάργηση του Ν.1264, που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας των συνδικάτων, την αντικατάστασή του με άλλο νόμο που θα περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους να καθορίζουν αυτοί και μόνο αυτοί τον τρόπο που θα οργανώνονται και θα λειτουργούν. 
Η συγκεκριμένη πρόκληση παράλληλα επιβεβαιώνει περίτρανα την επίσημη λειτουργία κρατικών μηχανισμών καταστολής του εργατικού κινήματος, επιδιώκει να θέσει σε "νομιμοποίηση" τη λειτουργία του "συνδικαλιστικού" της κρατικής ασφάλειας, δείχνει ότι η κατάπτυστη συγκυβέρνηση του Σαμαρά και των κολαούζων του (Βενιζέλος, Κουβέλης) στοχεύουν άμεσα το εργατικό κίνημα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. 


Η πρόκληση δεν είναι τυχαία! 

Ο χρόνος που επέλεξαν, πριν την προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία της 20ης Φλεβάρη, δείχνει τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Δείχνει μέσα σε τι κλίμα τα εργατικά συνδικάτα θα προχωρήσουν στην απεργία τους. Παράλληλα δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής του συνδικαλιστικού κινήματος, η δήλωση του αρχιναζιστή Ν.Μιχαλολιάκου της Χ.Α., εταίρου της συγκυβέρνησης στην καταστολή, για ενδεχόμενο προβοκάτσιας στην απεργία. 

Ετοιμάζουν το τοπίο της πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης. 

Το εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να σηκώσουν το γάντι. 

Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο με πόλεμο απαντάς.

Η απεργία της 20ης Φλεβάρη πρέπει να πετύχει, να είναι καθολική. Οι συγκεντρώσεις να είναι μαζικές και δυναμικές. Να θυμίζουν κάτι από τις 12 του Φλεβάρη πέρσι. Να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, η αγροτιά που βρίσκεται στα μπλόκα και τους δρόμους, τα μικρομεσαία στρώματα, οι άνεργοι και η νεολαία, ότι τώρα είναι η ώρα! 
Να μετατραπεί η απεργία από ντουφεκιά στον αέρα όπως τη σχεδίασε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της εξαθλίωσης που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ με την τρικομματική κυβερνητική χούντα των μνημονίων και της καταστολής. 
Το ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών εκ των πραγμάτων τίθενται στην πρώτη γραμμή της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 

Οι δυνάμεις της Αριστεράς κρίνονται σήμερα και σε αυτό το πεδίο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Η επιβολή του δόγματος του "νόμου και της τάξης" στα εργατικά σωματεία και χώρους, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Ελπιδοφόρο μήνυμα σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί η συγκρότηση και λειτουργία της Κίνησης για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα που ενώνει πλατύτερες μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού, του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, της πνευματικής διανόησης, του νομικού κόσμου, των γραμμάτων και των τεχνών, της μαχητικής Αριστεράς. Αυτή η Κίνηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κυματοθραύστη στην επίθεση και καταστολή σε όλα τα πεδία των κοινωνικών αγώνων. (ΕΚΕΔΔΕ)


Την Παρασκευή 15/2 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, (Κατεχάκη 1) προσυγκέντρωση Κατεχάκη και Μεσογείων, στις 9.00.


Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 


Και το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας στην υπηρεσία της άθλιας κυβέρνησης Σαμαρά
Το απόγευμα της Τετάρτης 13.02 και πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του "Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα" εμφανίστηκαν αστυνομικοί μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης (!!) δηλώνοντας ότι ήρθαν να επιτηρήσουν την εφαρμογή του νόμου και της τάξης !! Φαίνεται ότι το συνδικαλιστικό της ασφάλειας έχει πιάσει για τα καλά δουλειά.

Η τρικομματική αλητεία δεν έχει όρια. Μέσα σε μία μέρα χτύπησαν τους αγρότες στην Λαμία και έστειλαν αστυνομία στην συνεδρίαση ενός συνδικαλσιτικού οργάνου. Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν συνέχεια των επιστρατεύσεων και όλου του κυβερνητικού και κρατικού αυταρχισμού για το προληπτικό τσάκισμα του κινήματος. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Η πάλη για την ανατροπή θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Η κυβέρνηση και οι εμπλεκομενοι υπουργοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Καλό είναι βέβαια να γνωρίζουν και αυτοί και τα "όργανά" τους ότι οι... χούντες έρχονται και παρέρχονται!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Καταγγελία για την παρουσία ένστολων αστυνομικών στη σύσκεψη του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 9.00 π.μ. (Κατεχάκη και Μεσογείων)


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε όλο τον λαό που εξαθλιώνεται μέρα με την μέρα από την βαρβαρότητα του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-συγκυβέρνησης-τρόικας, την χτεσινή απρόκλητη και πρωτοφανή παρέμβαση της αστυνομίας στην Συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Στις 7 περίπου το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων τα όργανα του «νόμου και της τάξης» αποχώρησαν. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη συνέχεια από συνδικαλιστές στο Α.Τ Ακρόπολης, ο διοικητής που είχε εσπευσμένα φτάσει στο γραφείο του – προφανώς για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης – παραδέχτηκε ότι είχε δοθεί εντολή στο Α.Τ από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να ελεγχθεί η εργατική συνέλευση του Συντονισμού, αλλά απέδωσε το επεισόδιο, στον υπερβάλλοντα ζήλο των συγκεκριμένων αστυνομικών, ζητώντας συγγνώμη από τους συναδέλφους συνδικαλιστές που του ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις.

Είναι προφανές ότι όχι μόνο λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας αλλά και επιλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται, στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και στην προσπάθεια κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται ευθέως και με σαφήνεια πλέον. Μετά την επιστράτευση των απεργών, η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει δια νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία!

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, όποιο τρόπο και μέσο κι αν χρησιμοποιήσει, το ολοκληρωτικό καθεστώς των μνημονίων, για να πετύχει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος που έχει κατακτήσει ο εργαζόμενος λαός αυτής της χώρας με αμέτρητους αγώνες και θυσίες.
Θα δώσουμε, διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα, για να ανατραπούν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, για να ξεριζωθεί η σύγχρονη «χούντα» κεφαλαίου-κυβέρνησης-Ευρωπαικής Ένωσης.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν άμεσα, αποφασιστικά και με κάθε τρόπο, αυτού του είδους τις προκλήσεις.

1 σχόλιο :

NIKOS είπε...

Απορία: Πως αντέδρασαν οι εργαζόμενοι; Τι έγινε τελικά;