Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 19/2

Μαζική ήταν και αυτή τη φορά η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, οργανώσεων της αριστεράς και επιτροπών κατοίκων. Με μαζική συμμετοχή αλλά και παλμό οι συγκεντρωμένοι, διατράνωσαν την απόφασή για συνέχιση του αγώνα, για το γκρέμισμα της δοτής κυβέρνησης και των πολιτικών που που λεηλατούν το λαό και τους εργαζόμενους.

Η τρομοκρατία, με τον ασφυκτικό κλοιό στους διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής, τις συνεχείς προκλήσεις, αλλά και τις δεκάδες προληπτικές (απαγωγές) -προσαγωγές, δεν κατάφερε να λυγίσει τη δύναμη του λαού που αντιστέκεται και μάχεται.

Πολύ πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στη πλατεία Συντάγματος, αλλά και οι γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, είχαν "σφραγιστεί" από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, ένστολων και μη. Η λεία τους, 135 προληπτικές απαγωγές-προσαγωγές, κυρίως νέων. Οι 6 από τους προσαχθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και οι υπόλοιποι, αφού τους στερήθηκε ακόμα και το δικαίωμα να έρθουν σε επαφή με Δικηγόρο και αφού ταλαιπωρήθηκαν για πολλές ώρες, αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Η στάση της δοτής κυβέρνησης και των γερμανοτσολιάδων της, δείχνει για το τι είδους Δημοκρατία μας ετοιμάζουν στους καιρούς της κρίσης, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που αποφασίζουν οι τροϊκανοί με τους τραπεζίτες, την ΕΕ, το ΔΝΤ και το μεγάλο κεφάλαιο. Μέτρα, δήθεν για να μας "σώσουν" , αλλά στην ουσία για να σώσουν τα δικά τους κέρδη με πλιάτσικο και λεηλασία τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεστε, παραβιάζεται ασύστολα και στην ουσία με τις "προληπτικές προσαγωγές" απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις, απαγορεύουν το δικαίωμα, πέρα από το γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης που επιδιώκουν, στον κάθε έναν "προληπτικά προσαγώμενο", να ασκεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του, να συνέρχεται ελεύθερα. 

Η προκλητική στάση των κατασταλτικών δυνάμεων συνεχίστηκε και όταν τελείωσε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Όταν οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν έγινε από τα ΜΑΤ εκτεταμένη ρίψη χημικών, κυνηγητό των διαδηλωτών μέχρι και την πλατεία Κουμουνδούρου και αρκετές συλλήψεις.


Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση


Δείτε Βίντεο από την συγκέντρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια :