Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Κυψέλη, Σάββατο 24/11 ώρα 4μμ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ


Ούτε να το σκέφτονται…
Την εμφάνισή τους στην Κυψέλη επιχειρούν να κάνουν οι φασιστικές συμμορίες. Αυτή τη φορά με το προσωπείο κάποιας δήθεν επιτροπής κατοίκων η οποία καλεί «πορεία ενάντια στη λαθρομετανάστευση»… 
Η τυχοδιωκτική αυτή ομάδα - την ίδια ώρα που στέκεται σούζα μπροστά στο κεφάλαιο και στους τροικανούς - θέλει να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο στις γειτονιές μας με τα συνηθισμένα αισχρά ψέματα: ότι για τη φτώχεια φταίνε οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι… ότι οι μετανάστες μάς παίρνουν τις δουλειές… ότι αποτελούν υγειονομική βόμβα, κτλ.

Τρόικα – συγκυβέρνηση – φασιστικές συμμορίες σε αγαστή συνεργασία… Την ίδια ώρα που οι ακροδεξιοί στο σύνολό τους προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δήθεν αντισυστημικό προφίλ ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα, την ίδια στιγμή συκοφαντούν κάθε κοινωνικό αγώνα για τη ρήξη με τα δεσμά της ΕΕ και της ευρωζώνης. Παράλληλα με το ξήλωμα κάθε εργασιακού διακαιώματος και την έκρηξη της ανεργίας «φροντίζουν για τον Έλληνα εργάτη» εξασφαλίζοντάς του ανασφάλιστη περιστασιακή εργασία με 16-18 ευρώ μεροκάματο. Να το πούμε με άλλα λόγια; Κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση υποδεικνύουν τα μέτρα της εξαθλίωσης του λαού μας, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ ψηφίζει τις υποδείξεις – απαιτήσεις της τρόικα και οι φασιστικές συμμορίες αναλαμβάνουν να τις υλοποιήσουν και να «συνετίσουν» όποιον και όποια αντιστέκεται στο σύγχρονο σφαγείο. Μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς είπε πρώτος ότι θα «ανακαταλάβει τις πόλεις» όχι βέβαια από τους εργολάβους, τα λαμόγια και τις μαφίες – άλλωστε δικός τους είναι – αλλά από τους μετανάστες. Είναι οι ακροδεξιοί Χρυσοχοίδης και Δένδιας των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της επιχείρησης Ξένιος Ζευς. Είναι ο Λοβέρδος που διέλυσε το σύστημα υγείας (στα Πατήσια το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ έκλεισε ενώ αργά ή γρήγορα θα κλείσει και η Παμμακάριστος) και την ίδια στιγμή δημαγωγούσε για την «υγειονομική βόμβα των μεταναστών». Οι φασίστες είναι το άλλο πρόσωπο της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη το σύστημα σήμερα, για να απολύει σωρηδόν, να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, να καταργεί το ίδιο το σύνταγμα και το δικαίωμα στη λαϊκή κυριαρχία, χωρίς αντιδράσεις.

Μαζικό Κίνημα Ενάντια στη Χούντα

Κυβέρνησης – Κεφάλαιου – ΕΕ – ΔΝΤ… Ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί με μαζικό αγώνα και αλληλεγγύη, με κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών. Σήμερα, πλάι στην πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, το μαζικό κίνημα πρέπει να προτάξει την αντίσταση στην κρατική καταστολή και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρώτο το δικαίωμα του λαού στο να αγωνίζεται και να επιβάλλει τα δίκαια του. Η σύγχρονη αντιφασιστική πάλη είναι βασικό συστατικό αυτού του αγώνα. Τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι επιτροπές αγώνα κατοίκων και οι κοινότητες και οργανώσεις των μεταναστών σε κάθε γειτονιά, θα φράξουμε το δρόμο στη φασιστική απειλή.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 16.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :