Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Συλλήψεις και προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Για «μελανή κηλίδα» κάνιουν λόγο οι αρχές του ΑΠΘ

Συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν και επτά προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατά τα χθεσινά επεισόδια. Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία και κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Πάτρας.

Για «μελανή κηλίδα στην ιστορία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κάνουν λόγο οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα επεισόδια που ξεκίνησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την άρση του ασύλου.


Και οι 16 συλληφθέντες έχουν πανομοιότυπες κατηγορίες. 1) Διατάραξη κοινής ειρήνης (ίδια κατηγορία έχουν και ο Θανάσης Αγαπητός και οι 2 των ΟΤΑ), 2) Αντίσταση κατά της αρχής και 3) Επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Το μεσημέρι της Κυριακής, μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια οι χθεσινοί συλληφθέντες και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 19 του Δεκέμβρη.
Παράλληλα αποσύρθηκε από όλους η κατηγορία για τη βαριά σωματική βλάβη.

Στην Πάτρα η Αστυνομία έκανε ευρεία χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες για αποπνικτική ατμόσφαιρα από συμμετέχοντες στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Πηγή:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια :