Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής

Συνεχίζουν στον καταστροφικό δρόμο των μνημονίων και του ευρώ 
Συνεχίζουμε στον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής !

Η επιβλητική εργατική λαϊκή κινητοποίηση, με την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις τεράστιες διαδηλώσεις, έστειλαν καθαρό μήνυμα: Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου δεν περνούν, ο λαός θα τα ανατρέψει, μαζί με την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και τη σύγχρονη «χούντα» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Πάνω από 100.000 λαού στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, διαδήλωναν για ώρες, αντιστεκόμενοι στις ορδές των ΜΑΤ, στον χημικό πόλεμο και στα νέα όπλα της καταστολής, τα οχήματα ρίψης νερού. 
Τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, χιλιάδες εργαζομένων και νέων, υπερασπίστηκαν μπροστά στην Βουλή μαχητικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, περιφρουρώντας την κινητοποίηση από την κρατική καταστολή. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στη χθεσινή διαδήλωση έγιναν βήματα στον κοινό αγώνα των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

Το «παρών» της «Δημοκρατικής Αριστεράς» αποτελεί φύλο συκής, εφόσον θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και συνεχίζουν να στηρίζουν πολιτικά την συγκυβέρνηση. Η δήλωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής ότι «το Μνημόνιο περιέχει και θετικά μέτρα»(!) που δεν μπορούν να ψηφίσουν γιατί είναι σε ένα άρθρο, είναι ένα ακόμα δείγμα ότι αποτελεί την πιο μαύρη δύναμη του συστήματος και του μνημονίου στην μάχη ενάντια στους εργαζόμενους και την Αριστερά.

Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού με τη χθεσινή ψηφοφορία υπέγραψε τη θανατική της καταδίκη. Ήδη αποδεκατισμένη, βρίσκεται σε οριακό επίπεδο μέσα στη βουλή και καταδικασμένη από την κοινωνική πλειονότητα. Το μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να την ανατρέψει, κλιμακώνοντας τον αγώνα του και ανεβάζοντας σε ανώτερο επίπεδο την πολιτικοποίησή του, την μαχητικότητά του και τις μορφές πάλης του. Σε ρήξη με τις λογικές του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την αντίληψη της εκλογικής αναμονής και την ηττοπάθεια. 
Η ιστορία το έχει δείξει: Ένας οργανωμένος και συνειδητοποιημένος λαός μπορεί να επιβάλλει έναν άλλο δρόμο, χωρίς χρέος, ευρώ και ΕΕ, αρπαγή του πλούτου. Μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκουν στους εργαζόμενους!

Δεν σταματάμε ούτε λεπτό! Σήμερα, είναι η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα! Οι απεργίες των εργαζομένων στους δήμους, στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες, η παλλαϊκή μαχητική κινητοποίηση στο Ηράκλειο, στην μαχόμενη Δωδώνη στην Ήπειρο, σε πολλές επιχειρήσεις, δείχνουν τον δρόμο! Στέλνουν μήνυμα στην συγκυβέρνηση του τρόμου ότι τίποτα δεν θα είναι όπως χθες: κήρυξαν ανοικτά τον πόλεμο στον λαό και τη νεολαία και θα ηττηθούν!

Συνεχίζουμε:
με νέες απεργίες και νέα συγκέντρωση την Κυριακή για να μην περάσει ο προϋπολογισμός του αίσχους, που περιλαμβάνει ουσιαστικά το νέο Μνημόνιο. Με μια καυτή εβδομάδα στο δρόμο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για της «Γενιάς μας τα Πολυτεχνεία».

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :