Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ολοι στις απεργίες-Όλοι στους δρόμους

Να ανατρέψουμε την τρικομματική κυβέρνηση και τα μνημόνια ! Όλοι στους αγώνες !
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ/ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ / ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Η ώρα της κρίσης έφτασε:
Είτε θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην σκλαβιά, τους άνεργους στην εξαθλίωση, τους γερόντους χωρίς φάρμακα και πετρέλαιο, και τα παιδιά μας στην απελπισία της ανεργίας και την ξενιτιά.

Είτε θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη να μην περάσει το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο, να ρίξουμε την άθλια μνημονιακή κυβέρνηση, να ανοίξουμε δρόμους για μια πολιτική σε όφελος των εργαζόμενων και όλου του λαού.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με τους αγώνες μας των δυόμιση τελευταίων χρόνων ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Ξεσκεπάσαμε τους αστούς πολιτικούς σαν ψεύτες και κλέφτες. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» που θα πάει κατευθείαν στις τσέπες των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων φορτώνοντας σε εμάς το χρέος!

Όλοι στους δρόμους! Ο κυβερνητικός θίασος τρεκλίζει! Η βία από την Χαλκιδική μέχρι την Δωδώνη και από τις διαδηλώσεις μέχρι τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, η ανοιχτή λογοκρισία, δείχνει τον πανικό τους! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!

Οργανωνόμαστε παντού, σε εργατικούς κλάδους κα γειτονιές. Με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, όχι ντουφεκιές στον αέρα. Με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές! Με αγωνιστική ενότητα, ανεξάρτητη δράση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και όλων όσων παλεύουν για την ανατροπή.

Ήρθε η ώρα όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν εδώ και τώρα σε ένα τέτοιο αγώνα, σε ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής των μέτρων, της κυβέρνησης, της τρόικα και του σφαγείου ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου.. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αλλά και τις λογικές, που οδηγούν κάθε φορά πίσω από ότι αυτοί αποφασίζουν, χωρίς άλλο σχέδιο και λογική κλιμάκωσης, όπως κάνουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Η «σεμνή» παράσταση της «επαναδιαπραγμάτευσης» έλαβε τέλος. Πηγαίνοντας τα μέτρα στην Βουλή άρχισαν οι εκβιασμοί. «μέτρα ή χάος»! «δόση ή χρεοκοπία», «ευρώ ή πείνα».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η αλητεία των εκβιασμών στον λαό!
Δυόμιση χρόνια τώρα μας λέvε ότι «αν δεν παρθούν τα μέτρα» θα οδηγηθούμε στο χάος! Και έχουμε ήδη οδηγηθεί στην κοινωνική καταστροφή και το χάος για να σωθούν οι τραπεζίτες. Στην «στάση πληρωμών» στο εσωτερικό για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι. Στον εργασιακό μεσαίωνα για να φουσκώσουν οι τσέπες των βιομήχανων. Στην εξευτελιστική επιτροπεία, τον ευρωέλεγχο και ολοκληρωτισμό για να σωθεί το ευρώ.. Μας λένε «αν φύγουμε από το ευρώ δεν θάχουμε καύσιμα και φάρμακα». Και ήδη δεν έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο να ζεσταθούν τα σπίτια και τα σχολειά μας!

Η δόση των 31.5 δις θα πάει όλη στους ιδιώτες τραπεζίτες και τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!
Για αυτό λέμε όχι στο νέο δάνειο και το άθλιο μνημόνιο 3 που το συνοδεύει.
Όποιος ζητάει τα 31.5 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόμενος «επαναδιαπραγμάτευση» των δανειακών συμβάσεων κοροϊδεύει. Είδαμε τι παραμύθι ήταν η «επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων» που μας έταξαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος- Κουβέλης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Όταν αυτοί λένε «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» εννοούν άλλος δρόμος που να βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντά τους. Για εμάς η λύση είναι αλλού. Αυτή που βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, και αφαιρεί πλούτο, δύναμη και εξουσία από τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους ευρωτοκογλύφους. Αυτή που συγκρούεται με την τρόικα και την ΕΕ, που θέλουν όχι να «μας σώσουν», αλλά να μας πνίξουν σώζοντας το κεφάλαιο και το ευρώ από την κρίση τους.

Ο λαϊκός μονόδρομος απαιτεί και μπορεί να επιβάλλει.:
-Άμεση και μονομερής καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης.

-Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.

-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

-Έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ.

-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

-Καμιά ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους..

-Εδώ και τώρα μέτρα για να ζουν με αξιοπρέπεια και να βρουν δουλειά οι άνεργοι, όπως μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων σύνταξης, άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων με την ευθύνη των εργαζόμενων, προσλήψεις στο δημόσιο για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

-Προστασία των μικρών και μεσαίων αγροτών απέναντι στους μεσάζοντες, τους εμπόρους, σε κόντρα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

-«Σεισάχθεια» στα χρέη και τα τραπεζικά δάνεια που έχουν γίνει θηλιά σε εργαζόμενους και επαγγελματίες.

-Πραγματική δημοκρατία για τον λαό όχι στην καταστολή, την λογοκρισία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους φασίστες!

ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!

Ο αντίπαλός μας δεν βρίσκεται μόνο στα έδρανα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Βρίσκεται στα πολυτελή κτήρια του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στις δυνάμεις καταστολής, στα κανάλια και τις μεγάλες εφημερίδες, στο Βερολίνο, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.

Παλεύουμε για ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα, οργανωμένο παντού, με τα δικά του όργανα και θεσμούς, που θα μπορεί να επιβάλλει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, με την δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού.
Παλεύουμε για μια άλλη αριστερά που στοχεύει στην συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, στην εξουσία των εργαζομένων. . Ούτε ο εξανθρωπισμό αυτού του συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε η αναβολή της πολιτικής αναμέτρησης έως το ακαθόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» του ΚΚΕ αποτελούν λύσεις.

Τα μέτρα πάνε για ψήφιση στην Βουλή. Τα ψέματα τελειώσανε. 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :