Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων νέων, άνεργων, εργαζόμενων, συνταξιούχων για όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. συνοδεύεται από την ένταση της βίας, της τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής.

Στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν στις 16/11 την επόμενη μέρα από την παρουσία τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, τον δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ (στο προαύλιο του σχολείου του) και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. 
Οι συλλήψεις έγιναν λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση της Μέρκελ «περί βίας στην Ελλάδα». Τους κράτησαν προφυλακισμένους τη νύκτα της Παρασκευής και τους οδήγησαν σε αυτόφωρο στις 17/11, μετά τη Δευτέρα 19/11 (όπου ο εισαγγελέας επέβαλε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών) και λόγω απουσίας μαρτύρων κατηγορίας η δίκη θα γίνει στις 28/11.
Στη Θεσσαλονίκη επίσης, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο και επιτέθηκε στους φοιτητές της περιφρούρησης και τους διαδηλωτές που παρέμειναν στο χώρο της Πρυτανείας κάνοντας 16 συλλήψεις και τραυματίζοντας 3 που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Τους παραπέμπει όλους σε δίκη με παρόμοιες κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης) και άλλα (αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη).


Παρόμοιες εικόνες εκτυλίχτηκαν και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αστυνομοκρατία, απαγόρευση της συνέχισης της πορείας, σωματικές έρευνες, προσαγωγές, ρίψεις χημικών, έντονη παρουσία ασφαλιτών με πολιτικά, απαγόρευση δρομολογίων ΜΜΜ για τη μεταφορά των διαδηλωτών.
Πρόκειται για τρομοκρατικές ενέργειες που στοχεύουν να συντρίψουν κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Στον κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώνουν φοβούνται τη λαϊκή οργή, τον εργατικό ξεσηκωμό που μπορεί να τους σαρώσει. Με τις συλλήψεις επιδιώκουν τη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές. Κάθε πολίτη που εναντιώνεται στη κυβερνητική πολιτική. Δημιουργούν υγειονομικές ζώνες προκειμένου να σαρώσουν τα εργασιακά δικαιώματα, να διώξουν από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και να επιβάλλουν την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν. Οι δίκαιοι αγώνες δεν τρομοκρατούνται.Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Θα υποχωρήσουν άτακτα στη δύναμη του ενωμένου λαού, όπως υποχώρησαν και επέτρεψαν η πορεία του Πολυτεχνείου να φθάσει μέχρι την Ισραηλινή πρεσβεία. Δεν θα υποταχθούμε δεν θα παραδοθούμε. Αντίθετα θα εντείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της Κυβέρνησης και των πολιτικών της. Ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία του χρέους και των μνημονίων για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Απαιτούμε την απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών και την παύση κάθε δίωξης όλων των συλληφθέντων.

Άλλος δρόμος, δημοτική Κίνηση Γαλατσίου
Ανεξάρτητη Κίνηση Αριστερών Πεντέλης
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής
Ανυπότακτη Πετρούπολη
Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Δυτικής Ελλάδα
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Ανταρσία στο Δήμο Πύργου
Εκτός των τειχών, Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου
Εκτός Σχεδίου, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία
Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.) Δάφνης Υμηττού
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια-ΠΡΩΚΑΤ
Ρήγμα στα Δυτικά-Αιγάλεω

1 σχόλιο :

aris είπε...

...και Ανταρσία στο Αιγαίο