Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλο ΟΧΙ του λαού στο νέο μνημόνιο. Συνεχίζουμε!

Δεκάδες χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας έδωσαν δυναμικό παρών στην 48-ωρη Απεργία και κυρίως στα συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση του νέου σκληρού αντεργατικού και βάρβαρου πακέτου μέτρων. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταψήφισε το "μνημόνιο 3", το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή από μια αδύναμη, λαβωμένη κυβέρνηση, η οποία έχει σοβαρούς τριγμούς κάτω από τη λαϊκή πίεση. 
Συνεχίζουμε για την ανατροπή τους! Η μάχη δεν είναι μιας ημέρας, αλλά παρατεταμένη, αποφασιστική και κλιμακούμενη. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να εφαρμοστούν πουθενά. Πρέπει να ανατραπούν μαζί με την κυβέρνηση, την τρόικα και όλη την πολιτική που οφείλεται στην καπιταλιστική κρίση.


Ηρωϊκή ήταν η στάση του λαού, που για πολλές ώρες, ακόμα και κάτω από την ισχυρή βροχή, παρέμενε και έδινε μάχη στο Σύνταγμα. Μαζικά όλα τα μπλόκ, που για 4 ώρες έμειναν στην Πλατεία. Όργιο καταστολής και πάλι από την αστυνομία, η οποία με κυβερνητική εντολή ήθελε να "καθαρίσει" το Σύνταγμα από τις 7.00 μ.μ. Παρ΄ όλα τα κύματα χημικών και τη χρήση για πρώτη φορά των ειδικών οχημάτων ρίψης νερού με πίεση, πολλά μπλοκ, μεταξύ τους και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αλλά και χιλιάδες διαδηλωτές, παρέμεναν στο Σύνταγμα. Ανασυγκροτήθηκαν πολλές φορές, μέχρι αργά το βράδυ και αποχώρησαν τελικά μέσα σε καταιγίδα βροχής και χημικών τραγουδώντας το "Πότε θα κάνει ξαστεριά..."

Την Κυριακή η μάχη του προϋπολογισμού-σφαγείου. 
Νέο Παλλαίκό Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή-Σύνταγμα την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. Ο προϋπολογισμός εμπεριέχει την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου! Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί φιλολαϊκά την κρίση. Οι ταξικοί αγώνες είναι η δική μας λύση, για να ανατραπεί συνολικά η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου. Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, νέο εργατικό κίνημα, ικανό να βάζει φραγμούς, ρήγματα και τελικά να ανατρέπει την πολιτική και την εξουσία τους. Με ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, την κοινή δράση στο κίνημα όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς, για σύγκρουση με την ΕΕ και την τρόικα, σύγκρουση με τα συμφέροντα των Πολυεθνικών και του κεφαλαίου, για τους οποίους παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα.

Οι αγώνες τώρα πρέπει να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων και όχι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών που δίνουν απλά αγώνα διαμαρτυρίας, χωρίς σχέδιο ανατροπής και συνέχειας. Να οργανωθεί η αντίσταση και η πάλη για την ανατροπή με λαϊκά όργανα πάλης και επιβολής της θέλησης του λαού, κόντρα στη σύγχρονη "χούντα" των κυβερνήσεων, της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ, κόντρα στο σύγχρονο μεσαίωνα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας. Υπάρχει λύση και διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος για την εργαζόμενη πλειοψηφία: η αντικαπιταλιστική πάλη και ανατροπή, για να περάσει τώρα το τιμόνι της κοινωνίας στα χέρια των εργαζομένων και του λαού. Μόνο έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε. Μόνο έτσι υπάρχει άλλη προοπτική και ελπίδα!


Πηγή: www.narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :