Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σε θέση μάχης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνοιγμα της προεκλογικής καμπάνιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  με συνέντευξη τύπου και μεγάλη κεντρική εκδήλωση.


Με συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 7/4,  σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ στην Αθήνα,  παρουσιάστηκαν οι θέσεις του αντικαπιταλιστικού μετώπου της αριστεράς για την κρίσιμη μάχη των εκλογών, τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου. 
Ανακοινώθηκαν  τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου και οι περιφερειακές κινήσεις που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Διαβάστε στη συνέχεια  και παρακολουθείστε ΒΙΝΤΕΟ από την συνέντευξη τύπου και ΒΙΝΤΕΟ από την κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


(Βίντεο από την συνέντευξη τύπου)


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/4, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η συνέντευξη Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις του μετώπου για την κρίσιμη μάχη των εκλογών και τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, καθώς και τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου και οι περιφερειακές κινήσεις που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Δραγανίγο (μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ): «Οι τριπλές εκλογές πραγματοποιούνται με δύο ζητήματα να έχουν ήδη τεθεί. Η κυβέρνηση καταρρέει από τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων και από τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως τον τελευταίο καιρό και αποδεικνύουν τις βαθιές σχέσεις της με τους φασίστες νεοναζί. Αυτές οι εκλογές έχουν τεράστια σημασία τόσο λόγω της ολοένα κλιμακούμενης επίθεσης της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών συμφερόντων με παράδειγμα το πρόσφατο, τρομακτικό πολυνομοσχέδιο, όσο και της περιρρέουσας βαθύτατης πολιτικής αστάθειας».

Ο Πάνος Γκαργκάνας (μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) επισήμανε ότι: «Στις προηγούμενες εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωσε πανελλαδικά περίπου 100.000 ψήφους και διέψευσε τις δυνάμεις που έλεγαν πως βρίσκεται στο περιθώριο των κοινωνικών αγώνων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιμετώπισε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής από την πρώτη στιγμή, αναδεικνύοντας τον εγκληματικό χαρακτήρα της νεοναζιστικής συμμορίας. Όλες οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις είχαν το σημάδι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρέπει να αναδείξουμε τις απαντήσεις που περιμένει ο κόσμος τώρα που αναβιώνουν οι ρητορικές του μονόδρομου. Χρειάζονται απαντήσεις για την επιστροφή των απολυμένων στις δουλειές τους, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, των μισθών και των συντάξεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει το πρόγραμμα εκείνο που θα τα φέρει πίσω».

Ο Παντελής Βαϊνάς (μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τόνισε: «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει σε όλες τις μάχες των εργαζομένων με πρόγραμμα που έρχεται σε ρήξη με τα τραπεζικά, επιχειρηματικά και εφοπλιστικά κατεστημένα. Που έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. Που ζητάει τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων και τη μη αναγνώριση τους χρέους, την παύση πληρωμών και την επιστροφή των δημοσίων εταιριών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Η πάλη για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτεί σύγκρουση και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και νέους, για την ανατροπή του καπιταλισμού».

Τέλος, ο Παναγιώτης Σωτήρης (μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μίλησε για τον άλλο δρόμο που καλούνται εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι να επιλέξουν. Για τη δημιουργία ενός τόπου αξιοβίωτου, μιας άλλης Αριστεράς που δεν θα εγκαταλείπει τις θέσεις της με την προοπτική της «κυβερνησιμότητας», που δεν θα διαλέγει την ηττοπάθεια και τη διάσπαση, ούτε θα θέτει το ζήτημα της εξουσίας ως ζήτημα διαχείρισης, αλλά ως μετασχηματισμό. Επισήμανε επίσης ότι τη σημασία των αιτημάτων ενάντια στο ευρώ και την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού από την πλευρά της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι αυτό που διαφοροποιεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι παρεμβαίνει σε όλες τις μάχες στο πλευρό των εργαζομένων. Ζητά την ενίσχυση των δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Διεκδικεί μια χρήσιμη ψήφο για το σήμερα μιας άλλης πολιτικής σκέψης, για το αύριο των αγώνων.

Αυτά τα χαρακτηριστικά θα αποτυπώνονται και στην επιλογή των προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο, που θα συμπεριλαμβάνει σημαντικούς αγωνιστές από κοινωνικούς χώρους και συνδικαλιστές, όπως ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, η Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια της ΕΡΤ, η Σύλβια Κοιλάκου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Γιώτα Σταθά, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ, ο Σπύρος Δρίτσας, πρόεδρος συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών στον "Ευαγγελισμό", ο Χρήστος Αργύρης, γιατρός Γ.Ν.Α. Γεννηματάς, μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ , ο Σπύρος Κοντομάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και ο Κώστας Παπαδάκης, μαχόμενος δικηγόρος μέλος της ΚΕΔΔΕ και αγωνιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα. Πολιτικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Άγγελος Χάγιος, ο Χρίστος Μπίστης, ο Γιάννης Φελέκης, ο Παναγιώτης Σωτήρης, ο Πάνος Γκαργκάνας, ο Αντώνης Δραγανίγος, ο Παναγιώτης Μαυροειδής, ο Δημήτρης Μπλάνας, ο Δημήτρης Σαραφιανός, αλλά και διανοούμενοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο "Pierre et Marie Curie (Paris6)", ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ, ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, η συνταξιούχος δημοσιογράφος/σκιτσογράφος Αθηνά Moss.


Κεντρική πολιτική εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

(Δευτέρα 7/4/2014, Αθήνα, θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟ)

Μεγάλη κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Μπροστά στις πολιτικές και εκλογικές μάχες, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή!»

Ομιλητές στην πολιτική εκδήλωση ήταν ή Δέσποινα Κουτσούμπα, (Υποψήφια Περιφεριάρχης Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»), ο Άγγελος Χάγιος,  και ο Πάνος Γκαργκάνας υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Χαιρετισμό  απηύθυνε και ο μαχόμενος δικηγόρος και αγωνιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα Κώστας Παπαδάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Δέσποινα Κουτσούμπα:

Άγγελος Χάγιος:

Πάνος Γκαργάνας:

Κώστας Παπαδάκης:

Κλείσιμο από την Πόπη Γανιάρη:




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 
(ανανεώνεται διαρκώς)


Αττική

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Υποψήφιος Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια στο ΥΠΠΟ, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η κίνηση είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές, τον Άγγελο Χάγιο.

Πελοπόννησος

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Παναγιώτης Κάτσαρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα όπου ζει μέχρι σήμερα, εργαζόμενος ως γεωπόνος – βιοτεχνολόγος.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
ΠΕ Κορινθίας: Πάνος Δαμέλος, ιδιωτικός υπάλληλος
ΠΕ Μεσσηνίας: Δονάτος Νίκου, φιλόλογος
ΠΕ Αργολίδας: Κωνσταντίνα Γεωργιοπούλου, νηπιαγωγός
ΠΕ Αρκαδίας: Δημήτρης Παπαγεωργίου, λογιστής/φοροτεχνικός
Στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε η "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά" με τον ίδιο επικεφαλής, αλλά δεν είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο.

Δυτική Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση στη Δυτική Ελλάδα
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Δεσύλλας Δημήτριος, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και εκδότης της Κυριακάτικης αριστερής εφημερίδας «ΤΟ ΠΡΙΝ»
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Αχαΐας: Χαμηλάκη Κατερίνα, αρχαιολόγος, συνδικαλίστρια, μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Π.Ε. Ηλείας: Κούτρας Ανδρέας, αγρότης, ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου και Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Ηλείας «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ του σωματείου οικοδόμων Αγρινίου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Η κίνηση είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές, τον Δημήτρη Δεσύλλα.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Υποψήφιος περιφερειάρχης: Γιώργος Μποτσίδης, εργάτης
Υποψήφιοιοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Ξάνθης: Τζεμαλί Μηλιαζίμ, δάσκαλος
Π.Ε. Ροδόπης: Μαρία Τσατλίδου, γιατρός.
Η κίνηση «Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» συμμετείχε με τον ίδιο επικεφαλής στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές .

Κεντρική Μακεδονία

Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Θανάσης Αγαπητός, συνδικαλιστής δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σταμάκος, μηχανολόγος, μέλος του συντονιστικού αγώνα ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Π.Ε. Χαλκιδικής: Φραγκίσκος Ρηγόπουλος, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μεταλλειολόγων.
Π.Ε. Ημαθίας: Χάρης Μόχλας, δημοσιογράφος
Π.Ε. Κιλκίς: Βάσω Μαλγαρινού, εκπαιδευτικός
Π.Ε. Σερρών: Δημήτρης Γραβάνης, ιδ. υπάλληλος
Π.Ε. Πέλλας: Πατετσίνης Βαγγέλης, δικηγόρος
Η κίνηση είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές, τον Γιάννη Κούτρα.

Δυτική Μακεδονία

Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Στέφανος Πράσσος, συνδικαλιστής, εργάτης στα ορυχεία της ΔΕΗ.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Κοζάνης: Γεωργιάδης Γιώργος, πολιτικός μηχανικός
Π.Ε. Γρεβενών: Βασιλόπουλος Χρήστος, χημικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας
Π.Ε. Καστοριάς: Αρβανιτίδης Δημήτρης, μηχανικός
Η κίνηση "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία" συμμετείχε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές με επικεφαλής τον Σ. Κωνσταντινίδη

Ήπειρος:

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Νίκος Ζήκος, νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι κτηνοτρόφος, με πρωτοπόρα δράση σε όλα τα κινήματα που έχουν εξελιχθεί στην Ήπειρο.
Η κίνηση είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές, το Νίκο Ζήκο.

Θεσσαλία

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή.
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Στάθης Ντούρος, άνεργος γεωπόνος
Η κίνηση είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές, τον Φάνη Γενηκομσίου.

Ιόνια νησιά

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Υποψήφιος περιφερειάρχης: Ευανθία Γαϊτανίδου, οικονομολόγος.
Η κίνηση είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές, την Τόνια Λαχανιώτη.

Στερεά Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Βασίλης Ζούμπος, μηχανικός
Υποψήφοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Βοιωτίας: Ελένη Πούλου
Π.Ε. Φθιώτιδας: Χρόνης Βάρσος
Π.Ε. Εύβοιας: Χρήστος Δουλγεράκης
Δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές.

Βόρειο Αιγαίο

Ανταρσία στο Αιγαίο
Υποφήφιος περιφερειάρχης: Ανδρέας Μπάλλας, εκπαιδευτικός και μέλος Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Λέσβου.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Λέσβου: Στρατής Παυλής, γιατρός.
Π.Ε. Χίου: Παντελής Καλόγηρος, δημοτικός υπάλληλος.
Π.Ε. Σάμου: Τάκης Διαμαντίδης, εκπαιδευτικός.
Η κίνηση συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή, αλλά δεν εξέλεξε περιφερειακό σύμβουλο.

Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Γιάννης Κυριακάκης, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Π.Ε. Χανίων: Παπαμηνά Μαργαρίτα, δασκάλα
Π.Ε. Ρεθύμνου: Τσαγλιώτης Γιώργος, καθηγητής δευτεροβάθμιας
Π.Ε. Ηρακλείου: Παπακανάκης Νίκος, αγρότης
Π.Ε. Λασιθίου: Λουκάκης Χαράλαμπος, ελεύθερος επαγγελματίας
Η κίνηση είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές ως «Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Κρήτη» και είχε εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο, τον Σεραφείμ Ρίζο.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επίσης στηρίζει τις δημοτικές κινήσεις:

Δήμος Αθηναίων

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.
Υποψήφιος δήμαρχος: Πέτρος Κωνσταντίνου.
Στις προηγούμενες εκλογές η κίνηση είχε εκλέξει δημοτικό σύμβουλο, τον Πέτρο Κωνσταντίνου.

Δήμος Πειραιά

Ανταρσία στο λιμάνι, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά.
Υποψήφιος δήμαρχος: Θανάσης Διαβολάκης.
Στις προηγούμενες εκλογές η κίνηση είχε εκλέξει δημοτικό σύμβουλο, το Θανάση Διαβολάκη.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ανταρσία για τη Θεσσαλονίκη της Ανατροπής
Υποψήφιος δήμαρχος: Γιάννης Κούτρας
Η κίνηση συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές με επικεφαλής τον Ζήση Κλεισιάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :