Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μαχητικές διαδηλώσεις έσπασαν την απαγόρευση και την αστυνομοκρατία στην Αθήνα του ecofin (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Με μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις, σπάζοντας την απαγόρευση και την αστυνομοκρατία, χιλιάδες εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τη σύνοδο του eurogroup και του ecofin στη Αθήνα. 


Και στις τρεις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, (Κλαυθμώνος, Προπύλαια και Ομόνοια) που είχαν καλέσει συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες, η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Ιδιαίτερα μαχητικό και αποφασισμένο να σπάσει την κόκκινη γραμμή, της απαγόρευσης της διαδήλωσης προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, ήταν το μπλοκ των δυνάμεων που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και που εκεί καλούσαν η "Πρωτοβουλία Αγώνα 2014, για έξοδο από ευρώ και Ε.Ε.", σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, τοπικές κινήσεις και  σχήματα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της αντί ΕΕ αριστεράς.

Με συγκροτημένη πορεία, με αγωνιστικό παλμό και αποφασιστικότητα, το πολύ μαζικό μπλοκ  των συγκεντρωμένων στα Προπύλαια πορεύθηκε μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου  με συνθήματα, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση, τα νέα μέτρα και τις αποφάσεις τους, που συνθλίβουν εργατικά δικαιώματα, υπηρετούν τις πολυεθνικές και οδηγούν τους εργαζόμενους και το λαό στην πλήρη εξαθλίωση.
  
Στο ύψος της Παλαιάς Βουλής οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και συγκρούστηκαν  με τις κατασταλτικές δυνάμεις. 

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, επιτέθηκαν με γκλομπ  και με ιδιαίτερο μένος (πεντακοσιάρικο τους έταξαν άλλωστε)   εναντίον των διαδηλωτών, επιχειρώντας να τους διαλύσουν. 

Παρά την άγρια επίθεση που δέχθηκαν οι διαδηλωτές, την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα χημικά και τα δακρυγόνα, τους ξυλοδαρμούς που δέχθηκαν και που είχαν αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς, άντεξαν την επίθεση, αντιπαρατέθηκαν με τις δυνάμεις καταστολής και οργανωμένα κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου, τα Προπύλαια και την Ακαδημία όπου και διαλύθηκαν.

Δείτε στη συνέχεια σχετικά Βίντεο και φωτογραφίες.





  

































Δεν υπάρχουν σχόλια :