Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ «ΚΟΥΚΟΥΛΑ» ΤΟΥ!

Α ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ, ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ!

Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε την Κυριακή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Κύριο χαρακτηριστικό της ομιλίας τους ήταν η βρώμικη και πρωτοφανής σε οξύτητα επίθεση στην Αριστερά και το εργατικό κίνημα.

Ήταν εμφανής η προσπάθεια σε όλη του την ομιλία, να δώσει όρκους πίστης τους Ευρωπαίους τοποτηρητές και το οικονομικό κατεστημένο, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να αναγορευτεί σαν τον αξιόπιστο πολιτικό που μπορεί να συγκρουστεί με ότι σήμερα τρομάζει το σύστημα, δηλαδή μια συμπαραταγμένη Αριστερά.

Τέλος τόνισε ότι κατά τον ίδιο, κύριο διακύβευα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», είναι να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.


ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε τη νέα επίθεση κατά της Αριστεράς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο». Η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απελπισία κόσμου, είναι οι μόνιμοι προφήτες της συμφοράς, είπε.

Η Αριστερά «δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε.

Κορυφώνοντας δε την επίθεσή του είπε για την Αριστερά ότι «είναι αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

ΞΟΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τη συναίνεση του στις μνημονιακές πολιτικές και την πλήρη ταύτιση του με το ΠΑΣΟΚ, ο Α Σαμαράς προσπάθησε να εμφανιστεί ως αντίπαλος της νέας συγκυβέρνησης που ετοιμάζεται για μετά τις εκλογές.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» τονίζοντας ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα».

«Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».

«Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχθηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

ΤΡΕΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ…

Ως προς τις προτεραιότητες του ιδίου και του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς έθεσε «πρωτίστως την ανάκαμψη», την αποκατάσταση των «αδικιών» και έπειτα την ασφάλεια των πολιτών. «Η ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο, αυτό είναι η σημαία της ΝΔ» τόνισε.

Ως προς την ασφάλεια των πολιτών, είπε ότι «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αρκεί να δούμε τι δουλεύει σε άλλες δημοκρατικές χώρες» και έθεσε ως παράδειγμα «να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων».

«Υποσχέθηκα να βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να θυμάστε αυτή μου την υπόσχεση» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο λαός θα κάνει τη σωστή επιλογή» και τόνισε ότι «οι Έλληνες ζητούν ελπίδα, ζητούν αλήθεια και ζητούν την παράταξη που θα τους πει την αλήθεια».

«Δύναμή μας είναι η σταθερότητα που προσφέρουμε, η αλήθεια που λέμε, η ελπίδα που δίνουμε». Παράλληλα ζήτησε πανστρατιά από το κόμμα του και υπογράμμισε: «Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε από που έρχομαι, δώστε μου τη δύναμη να προχωρήσουμε». 

Πηγή: Iskra 12 MART;IOY 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :