Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση ΝΑΡ για το 3ο Συνέδριιό (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ)

Βήμα διαλόγου η 2η κεντρική εκδήλωση για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ στην Αθήνα


Το ΝΑΡ πραγματοποίησε με επιτυχία και την 2η κεντρική εκδήλωση πολιτικού και θεωρητικού διαλόγου στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου του, με θέμα: «Το επαναστατικό υποκείμενο στην εποχή μας και το Κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης». Η εκδήλωσε έγινε στην Αθήνα το Σάββατο 9 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ (Αμφιθέατρο Αντωνιάδου) Στόχος της εκδήλωσης ήταν να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων και ο γόνιμος διάλογος των δυνάμεων της κομμουνιστικής αναζήτησης, που ξεκίνησε από την 1η εκδήλωση διαλόγου που οργάνωσε το ΝΑΡ, με θέμα «Για μια σύγχρονη Κομμουνιστική στρατηγική και επαναστατική τακτική: Για την "κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων".», και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 19 Οκτωβρίου.
Από πλευράς του Νέου Αριστερού Ρεύματος, την εισήγηση έκανε ο Βασίλης Μηνακάκης, μέλος της Π.Ε., παρουσιάζοντας τις βασικές ιδέες, προτάσεις και επεξεργασίες της οργάνωσης για το επαναστατικό υποκείμενο της εποχής μας και την ανάγκη για ένα σύγχρονο κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, όπως καταγράφονται στην Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης και τις Θέσεις της Π.Ε. για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ. 
Πλούσιος ήταν ο προβληματισμός και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν από τους ομιλητές με συμβολή στην αναζήτηση δρόμων και πλευρών του σύγχρονου επαναστατικού υποκειμένου και του επαναστατικού κόμματος που έχει ανάγκη η εποχή μας και ο κόσμος της δουλειάς. Παρεμβάσεις έκαναν με τη σειρά, ο Βασίλης Γάτσιος, οικονομολόγος και μέλος του Π.Σ.Ο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γιάννης Χριστόπουλος, στέλεχος της "Αριστερής Συσπείρωσης", ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στους ΟΤΑ, μέλος του Π.Σ.Ο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ειρήνη Γαϊτάνου, αγωνίστρια του νεολαιίστικου κινήματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Θάνος Ανδρίτσος από το Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και ο Αντώνης Κασίτας, αγωνιστής από το χώρο του πολιτισμού, ενώ σύντομο κλείσιμο εκ μέρους του ΝΑΡ έκανε ο Γιάννης Ελαφρός.


Δείτε παρακάτω όλες τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις σε video:Η εισήγηση από τον Βασίλη Μηνακάκη:Η ομιλία του Βασίλη Γάτσιου:Η ομιλία του Γιάννη Χριστόπουλου:Η ομιλία του Παναγιώτη Κεφαλληνού:Η ομιλία της Ειρήνης Γαϊτάνου:Η ομιλία του Θάνου Ανδρίτσου:Η παρέμβαση του Παναγιώτη Μαυροειδή:Η παρέμβαση του Αντώνη Κασίτα:Κλείσιμο της εκδήλωσης από τον Γιάννη Ελαφρό:


Δεν υπάρχουν σχόλια :