Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ!


Αντιφασιστικές συγκεντρώσειςέχουν καλεστεί για σήμερα Σάββατο (01/02), ως απάντηση στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγήπου έχει προγραμματίσει στις 19:00 συγκέντρωση στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης).
Σε συγκέντρωση καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις στο Σύνταγμα στις 18:00 και στα Προπύλαια, στις 18:30. 
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή στο Κερατσίνι ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου της που επανεμφανίστηκαν στην περιοχή μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα.


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΡΕΙΩΝ - ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ


Η αστυνομία, προκλητικά και αυθαίρετα απαγόρευσε για το Σάββατο τις πορείες που είχαν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για «λόγους δημόσιας ασφάλειας». Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης» (!), καθώς επιτρέπει τη διεξαγωγή των συγκεντρώσεων αλλά απαγορεύει να εξελιχθούν σε πορείες.

Παράλληλα, μετά από "υπόδειξη" της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί από τις 16:00 το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια να δυσχεράνουντην προσέλευση διαδηλωτών στις προγραμματισμένες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Σε ανακοίνωση του, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας- Πειραιά αναφέρει πως «για άλλη μια φορά, η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει όλες τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο 1 Φλεβάρη βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη ναζιστική παρέλαση μίσους της Χρυσής Αυγής (με αφορμή την επέτειο των Ιμίων), με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί ως απάντηση στην επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας. Μετά από την επίδειξη βαρβαρότητας της Αστυνομίας σε φοιτητές που διαδήλωναν καταγγέλλοντας το έγκλημα στο Φαρμακονήσι και μετά από την κάλυψη που παρείχαν στο τάγμα εφόδου του Κερατσινίου το προηγούμενο Σάββατο, αναρρωτιόμαστε ποιος μπορεί να πιστεύει πως η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Δένδια τηρεί οποιουδήποτε είδους "ουδετερότητα" απέναντι σε "άκρα". Επικίνδυνες δεν είναι οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αλλά οι νεοναζί δολοφόνοι και η κρατική καταστολή σε όσους αγωνίζονται. Δηλώνουμε πως η Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα γίνει κανονικά στις 6 μ.μ. και καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να απαντήσει με την παρουσία του στη πρόκληση της ναζιστικής συμμορίας και της αστυνομίας. Η νεκρανάσταση των ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσει».

Ενώ η ΚΕΡΦΑ σε ανακοίνωση της σημειώνει πως «για άλλη μια φορά η Αστυνομία προχωράει στη κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και σε απαγορεύσεις της δράσης των αντιφασιστών. Έτσι, οι διμοιρίες των ΜΑΤ της ΕΛΑΣ θα φτιάξουν προστατευτικό κλοιό ώστε να παρελάσουν ανενόχλητα τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Πλατεία Ρηγίλλης. Τους δίνουν το πράσινο φώς να κάνουν τη φασιστική τους παρασύναξη, να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο παριστάνοντας τάχα τους πατριώτες ενώ στη πράξη επανεμφανίζονται τα τάγματα που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν» {…} «Την ίδια ώρα η απόφαση της ΓΑΔΑ απαγορεύει τις πορείες των αντιφασιστών από τα Προπύλαια και το Σύνταγμα για να κάνει πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στη πράξη πρόκειται για απόφαση ματαίωσης των αντιφασιστικών δράσεων. Πρόκειται για συνέχιση της τακτικής απαγορεύσεων των διαδηλώσεων της αριστεράς και των κινημάτων που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 8 Γενάρη με την απαγόρευση της πορείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μέρα της φιέστας της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση και την Αστυνομία να αποσύρουν την απαγόρευση σε βάρος των αντιφασιστών, να σταματήσουν την συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή».

Πηγή:Iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια :