Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (19/2) ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΑΘΗΣ ΣΤΗ 1 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ-7730 ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Με πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη, στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα, που διαρκεί κοντά ένα μήνα, με στόχο να δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με αιχμή αυτά που αφορούν στο φορολογικό και το κόστος της παραγωγής.
 
Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει με συγκέντρωση  στην πλατεία Βάθης στη 1 μ.μ. την Τετάρτη και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα. Οι αγρότες καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τουςεργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.
Οι προετοιμασίες των αγροτών είναι πυρετώδεις, με στόχο να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ήδη έχουν ναυλωθεί πούλμαν από πολλά σημεία της χώρας.

Την παραπάνω απόφαση-πρόταση έλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής (14/2) οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο τηςάκαρπης συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Την πρόταση δε αυτή, κατέθεσαν το Σάββατο (15/02) και στους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, κατά τη διεξαγωγή της συνάντησης στο μπλόκο της Νίκαιας για τον συντονισμό του αγώνα τους.

Στις διεκδικήσεις των αγροτών, κυριαρχούν τα σχετικά με το φορολογικό τους καθεστώς αιτήματα, όπως να υπάρχει για τους μικρομεσαίους αγρότες αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μην συγκεντρώνουν παραστατικά εσόδων- εξόδων όσοι έχουν τζίρο κάτω από 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, να μειωθεί άμεσα η τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΝ TΡΙΤΗ (18/2), ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!


Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κάστρου, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες του Ορχομενού και της ευρύτερης περιοχής κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά την αποτυχία των επαφών που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ KAI ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ (ΒΑΣΙΛΙΚΑ) ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Κουλούρας προχώρησαν το πρωί της Κυριακής οι αγρότες της Ημαθίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων.
Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίαςαποκλείοντας τον κόμβο, ενώ  το μεσημέρι αποχώρησαν από το οδόστρωμα. Αργότερα, οι αγρότες της Ημαθίας προχώρησαν σε αποκλεισμό  του κόμβου των Σφαγείων στα Βασιλικά.

Παράλληλα, αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» παραμένουν στο σημείο και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρη Παπαθεοδώρου το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

MAZIKO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ


Νέο μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε αυτή την Κυριακή από τους αγρότες της Θεσσαλίαςστον κόμβο της Νίκαιας. Μεγάλο πλήθος αγροτών και αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε επί της ΠΑΘΕ,αποκλείοντας την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο.
Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».

«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον» τόνισε. Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 7730 ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Τα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία θα μεγαλώσουν κι άλλο, εξαιτίαςτης παύσης λειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, που αναγκάζει χιλιάδες ασφαλισμένους να αναζητούν στα εξωτερικά ιατρεία υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Με τη δημοσίευση του νόμου 4238 (ΦΕΚ Α' 38) για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις για 7.730 γιατρούς, υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους απ' τις 330 μονάδες του ΕΟΠΥΥ και μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Οι διαπιστωτικές πράξεις εκδόθηκαν ομαδικά για κάθε μία απ' τις 57 διοικητικές περιφέρειες (εκ των οποίων οι εφτά στην Αττική) του ΕΟΠΥΥ και οι εργαζόμενοι πρέπει από σήμερα να προσέλθουν και να καταθέσουν - εντός επτά ημερών - τις σχετικές αιτήσεις για να ακολουθήσουν τη διαδικασία της κινητικότητας. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χτες, και φαίνεται να ολοκληρώνεται σήμερα, η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των μονάδων υγείας απ' τις τριμελείς επιτροπές του ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ, οι εκκλήσεις για συμπαράσταση πιάνουν τόπο. Πολίτες συγκεντρώνονται στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ που απειλούνται με "λουκέτο". Οι επιτροπές παραλαβής του Οργανισμού φεύγουν άπρακτες. Κάτοικοι και οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν, το μεσημέρι της  Τρίτης, στις επιτροπές να κλείσουν τις μονάδες ΕΟΠΥΥ Λ. Αλεξάνδρας και Νέου Κόσμου.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων συννεχίζονται και σήμερα, καθώς στις 13.00διοργανώνεται πανυγεινομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.
Συνεχίζουν να αντιστέκονται γιατροί, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και πολίτες στο "λουκέτο" στα πολυϊατρεία και στην ένταξη του προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου που μετατρέπει τον Οργανισμό από πάροχο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.
Σύμφωνα με στοιχεία των ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι κινητοποιήσεις σε 15 πολυϊατρεία δεν επέτρεψαν στις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν σε απογραφή και παραλαβή των κτιρίων.

Ειδικότερα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε Λιβαδειά, Κυκλάδες, Λασίθι, Καλαμάτα, Ξάνθη, Θήβα, Πύργο, Ν. Ιωνία, Κορωπί, Πειραιά, Παγκράτι, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο- Δάφνη, Ν. Σμύρνη και Ασπρόπυργο. Αύριο, Τετάρτη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει εξαγγείλει πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στη 1 το μεσημέρι. Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή οργανώνει στις 6 σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Ζήτημα έχει προκύψει τώρα και με τον τρόπο ένταξης των γιατρών στο νέο φορέα. Οι γιατροί, που καλούνται σε διάστημα επτά ημερών να δηλώσουν αν επιθυμούν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ή να μείνουν εκτός διατηρώντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία, αντιδρούν καταγγέλλοντας ότι η δήλωση του Νόμου 1599 που καλούνται να υπογράψουν, είναι δεσμευτική και τους στερεί το δικαίωμα άσκησης κάθε ένδικου μέσου. Εκπρόσωποί τους κάνουν λόγο για εκβιαστική μεθόδευση και καλούν τους γιατρούς να μην υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις.

Πηγή:Iskra


Δεν υπάρχουν σχόλια :