Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Να αθωωθούν οι 16 συλληφθέντες της 17/11/12 στη Θεσσαλονίκη

-ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

-ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11/12

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης Παρασκευή 24/1 9π.μ.

Την Παρασκευή 24/1 δικάζονται με ψεύτικες κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια) οι 16 συλληφθέντες της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου του 2012 στη Θεσσαλονίκη (14 φοιτητές, ένας μαθητής, ένας άνεργος). Οι συλλήψεις αυτές έγιναν με μια κινηματογραφικού τύπου επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εισέβαλε μετά τη διαδήλωση στο άσυλο, ρίχνοντας χημικά και ξυλοκοπώντας άγρια τους φοιτητές που περιφρουρούσαν την ηρωική απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο στη Θεσσαλονίκη, σε διάστημα μικρότερο από τρεις εβδομάδες έγιναν 35(!) συλλήψεις φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων από κινητοποιήσεις(και εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.)! Λίγες ημέρες μετά τα ΜΑΤ ξαναπαραβίασαν το άσυλο συλλαμβάνοντας 11 απεργούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση.

Ένα χρόνο περίπου μετά, το δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση απειλεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας. Έχουν μεσολαβήσει επιστρατεύσεις απεργών, καταστολή διαδηλώσεων, η εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, σκηνές φρίκης από βασανισμούς μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα Αστυνομικά τμήματα. Ακόμα συνεχείς παραβιάσεις του ασύλου σε ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο, Προπύλαια και αλλού. Το Δεκέμβρη ένας φοιτητής κι ένας μαθητής καταδικάστηκαν σε δίκη-παρωδία για σύλληψη τους σε πορεία στις 6/12/12 στη Θεσσαλονίκη. Μόλις πριν λίγες ημέρες(8/1/14), η κυβέρνηση απαγόρεψε τη διαδήλωση ενάντια στην ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα και πραγματοποίησε συλλήψεις, απαγόρευσε επίσης την συγκέντρωση εκπαιδευτικών «που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα» στη Λάρισα(11/1/14) τους οποίους κράτησαν παράνομα για 6ώρες!

Η κυβέρνηση και η τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι τα μνημόνια έχουν αποτύχει, και ότι η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Ξέρουν ότι οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει είναι οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες, τα ΜΜΕξαπάτησης, τα ΜΑΤ και οι δικαστές. Γι' αυτό το λόγο εγκαθιδρύουν αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης, τη διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ΜΑΤ, ξύλο και δίκες παρωδία. Ειδικά για τη νεολαία, τρέφουν ένα βαθύ μίσος, γιατί γνωρίζουν ότι μιας και είναι αυτή που θα υποστεί στο ακέραιο όλη τη βαρβαρότητα της κρίσης του καπιταλισμού και των μνημονίων, πρέπει να την κάνουν υποταγμένη και φοβισμένη, να μην αντιδρά στα απανωτά χαστούκια και τη «δουλοποίησή» της. Να αποδεχτεί το ρόλο που της ετοιμάζουν. Αυτόν δηλαδή μιας γενιάς που πετιέται στα σκουπίδια, αφού δεν χρειάζεται στον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό με το 70% ανεργία στους νέους.

Απέναντι σ' αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και η νεολαία, πρέπει να απαντήσουν δυναμικά. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, σ' αυτήν τη νέα χούντα. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι ζήτημα ίσης σημασίας με την υπεράσπιση κάθε εργατικού δικαιώματος. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συναγωνιστές μας που δικάζονται, όπως και κάθε αγωνιστή που διώκεται για τη δράση και τις ιδέες του. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μόνο έτσι, εξαπλώνοντας παντού την αλληλεγγύη μας θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές απέναντι σ' αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση, τρόικα και καπιταλιστές.

Στις 24/1 οι ανθρωποφύλακες και η συμμορία του Σαμαρά πρέπει να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα και να καταλάβουν ότι οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται.

  • Άμεση αθώωση των 16 διωκόμενων
  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
  • Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης


Δεν υπάρχουν σχόλια :