Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Να αρθεί τώρα η επιστράτευση στο Μετρό


ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Να αρθεί τώρα η επιστράτευση στο Μετρό- Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ), Τρίτη 28/1-1μμ, στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, Αθηνάς 67


Έκλεισε ένας χρόνος που οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης, δηλαδή στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα και το βασικό όπλο των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία, την απεργία.

Στις 24/1/13 η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τον ηρωικό, αποφασιστικό αγώνα διαρκείας των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απάντησε με πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και επίταξη όλων των συρμών της ΣΤΑΣΥ (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ).

Καθώς ούτε αυτό το μέτρο (είχαν προηγηθεί απειλές, συκοφαντίες, δικαστικές αποφάσεις που χαρακτήριζαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες) δεν στάθηκε ικανό να κάμψει το ηθικό των απεργών, που μετά την επιστράτευση προχώρησαν σε κατάληψη και οχυρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΡΟ στα Σεπόλια, επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ και η ωμή κρατική βία.

Ακολούθησε η επιστράτευση των ναυτεργατών και η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών. Ήταν ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το ογκούμενο κύμα αγανάκτησης και εργατικού αγώνα. Κυβερνούσαν και κυβερνούν με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, με το βούρδουλα των δικαστικών διώξεων, των επιστρατεύσεων, της αστυνομοκρατίας, έχουν καταργήσει το ίδιο το κοινοβούλιο με τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για όλες τις επαχθείς αποφάσεις που δεν μπορεί να αντέξει η ισχνή τους πλειοψηφία στη Βουλή και η συντριπτική τους μειοψηφία στο λαό.

Ένα χρόνο μετά οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ συνεχίζουν να είναι επιστρατευμένοι. Όχι τυχαία. Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, με την συγκινητική τους στάση στις μεγάλες συγκρούσεις του λαού μας στο Σύνταγμα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, την αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, τους μαχητικούς, αποφασιστικούς τους αγώνες, συμβολίζουν ένα εργατικό κίνημα που λογοδοτεί και εκφράζει μόνο τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Που δε «συνομιλεί» με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, δεν συνωθείτε για την «εξαίρεση» στους διαδρόμους της εξουσίας, που αγκαλιάζει τις αγωνίες και τους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού, ανοιχτό, μαχητικό, δημοκρατικό. Ένα εργατικό κίνημα που μπορεί να νικήσει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται ολόψυχα και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ. Για να κλιμακωθούν οι αγώνες των εργαζόμενων για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, το ξήλωμα όλων των μνημονιακών νόμων, την διαγραφή του χρέους, την ρήξη και αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ, τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Ο δρόμος αυτός μπορεί να επιβληθεί με την δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού, ενός διαφορετικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Και ο αγώνας του ΜΕΤΡΟ ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. 
  • Να αρθεί τώρα η επιστράτευση
  • Νίκη στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ
  • Κάτω η κυβέρνηση του αίσχους και της τρομοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :