Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς, Δένδιας και γόνος Βαρβιτσιώτη οι ηθικοί αυτουργοί για το Φαρμακονήσι

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Άντε πάλι, να πέφτουμε από τα σύννεφα! Δεν ξέραμε ότι πνίγονται μετανάστες στο Αιγαίο, μέχρι που ακούσαμε για εννιά πνιγμένα παιδιά στο Φαρμακονήσι. Δεν είχαμε ξανακούσει για βασανιστήρια από τους λιμενικούς, μέχρι που βγήκαν στην επιφάνεια οι απίστευτες καταγγελίες των μεταναστών για τη συμπεριφορά των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Αλλά πιο πολύ μας σόκαρε η συνειδητοποίηση ότι ζούμε σε μια χώρα που με τα συντεταγμένα όργανά της πνίγει ανθρώπους στα χωρικά της ύδατα. Πού ζούσαμε τόσον καιρό;



Η πικρή αλήθεια είναι πως το ελληνικό κράτος έχει μια άκρως φασίζουσα συνέπεια και συνέχεια. Έχει πρωθυπουργό, έχει υπουργούς, έχει βουλευτές, έχει όργανα, αστυνομία, λιμενικό… Όταν ο Αντώνης Σαμαράς πολιτεύεται με κεντρικό σύνθημα «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους μετανάστες», όταν υπερηφανεύεται ότι εισήγαγε στην ευρωπαϊκή ατζέντα τον όρο «λαθρομετανάστευση» (sic) και δηλώνει στη Βουλή ότι η Ελλάδα εφαρμόζει «τακτικές «αποτροπής» που μέχρι σήμερα απαγορεύονταν», τι μήνυμα παίρνει ο λιμενικός; Ότι μπορεί κάλλιστα να πνίγει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Έλληνες ή επειδή δεν έχουν χαρτιά. Αντιστοίχως, όταν ο υπουργός Ναυτιλίας Αδόλφος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει το θράσος να μιλά για «αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης» αντί να αποδίδει ευθύνες για τους νεκρούς, τότε ο λιμενικός προφανώς αισθάνεται ότι, τελικά, έπραξε το καθήκον του…

Κι όμως, ο Βαρβιτσιώτης τόλμησε να μιλήσει για πολιτική εκμετάλλευση πριν καν βρεθούν όλες οι σοροί των πνιγμένων ανθρώπων στο Αιγαίο. Ο άνθρωπος που μας έχει απασχολήσει κυρίως για το επώνυμό του, για τη συνάντησή του με τους εφοπλιστές προκειμένου να ρίξει τα μεροκάματα των ναυτικών και για το… αν άναψε ή δεν άναψε καπνογόνο στην Πάολα, μιλά ανενόχλητος πάνω από πτώματα ανθρώπων για πολιτική και σκοπιμότητες. Για να αποδειχθεί, για μια ακόμη φορά, η πραγματική ανυπαρξία ενός παιδιού που έφτασε να γίνει βουλευτής και μετά υπουργός λόγω του ονόματός του. Δυστυχώς οι… γόνοι βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία! Πολλές φορές δε περισσότερο και από τους γονείς.

Βλέποντας, λοιπόν, όλα αυτά να διαδραματίζονται στη σύγχρονη Ελλάδα, τι περιμένατε να κάνει ο λιμενικός; Τι διαφορετικό από αυτό που κάνει και ο αστυνομικός που έλαβε την εσωτερική εντολή από τον αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο να κάνει «το βίο αβίωτο» στους μετανάστες για να μην σκέφτονται να πλησιάσουν τη χώρα – κι όταν η «εντολή» αποκαλύφθηκε από το περιοδικό HOT DOC δεν είχε καν την ευθιξία να παραιτηθεί; Τι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο αστυνομικός όταν διαπίστωσε ότι μετά τις ντροπιαστικές αποκαλύψεις για βασανισμούς, ακόμη και βιασμούς κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε πως θα μηνύσει την εφημερίδα Guardian!

Η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθεια να επαναπατρίσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα σύγχρονο κολαστήριο για τους μετανάστες. Παριστάνει ότι αγνοεί πως βασικός λόγος που οι ψηφοφόροι της ΝΔ (ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί) την εγκαταλείπουν, δεν είναι το μεταναστευτικό αλλά η οικονομική πολιτική που έχει εξαθλιώσει τους ίδιους. Σε αυτή τη διαδικασία, όμως, μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποδέχθηκε τις Αμυγδαλέζες ως «αναγκαίο κακό», έμαθε να μην συζητά για τους βασανισμούς της αστυνομίας και σιγά σιγά αποδέχεται και τα… ατυχήματα στο Αιγαίο.

Γενάρης μήνας είναι, που είπε και ο έγκριτος Πρετεντέρης, συμβαίνουν αυτά. Ε, προφανώς δεν θα έλειπε ο Μάρτης από τη Σαρακοστή! Πώς να επιβιώσει μια τέτοια κυβέρνηση χωρίς τα σταθερά δεκανίκια της, τα ΜΜΕ που την πλαισιώνουν; Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να θαφτεί η τραγική είδηση του Φαρμακονησίου από τα ΜΜΕ, ακόμη και μετά την ευρωπαϊκή κατακραυγή που προκλήθηκε. Αλλά είπαμε. Αυτά είναι αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, που λέει και ο γόνος.

Για να παραφράσουμε τη λαϊκή ρήση: Αυτή η ακροδεξιά στάνη, αυτές τις φασιστικές κυβερνητικές μεθόδους χρησιμοποιεί… Ντροπή μας!

Πηγή:unfollow

Δεν υπάρχουν σχόλια :