Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6ΜΜ

Καλούν:

ΚΕΕΡΦΑ,
Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ,Ενωση Μεταναστών Εργατών, Aιγυπτιακή Κοινότητα, Μπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Αθήνας, φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ-ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ


Το φρικιαστικό έγκλημα του Λιμενικού στα ανοιχτά στο Φαρμακονήσι με τους δώδεκα νεκρούς, ανάμεσα τους οκτώ γυναίκες και παιδιά να βρίσκονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, παγιδευμένα στο αμπάρι του ναυαγισμένου σκάφους, είναι αντάξιο σε βαρβαρότητα των εγκλημάτων ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Η Ευρώπη-φρούριο, των κλειστών συνόρων, της FRONTEX και των στρατοπέδων συγκέντρωσης με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στο βωμό της πιο άθλιας ρατσιστικής πολιτικής. Μια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στο νεοναζισμό σε όλη την Ευρώπη.

Οι καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δεν αφήνουν περιθώρια για τις εγκληματικές ευθύνες των αρχών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα των ευθυνών λιμενικών. Επιζώντες πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι οι λιμενικοί χτυπούσαν με ξύλα γυναίκες και παιδιά μέσα στη θάλασσα την ώρα που πνιγόντουσαν αντί να τους ρίξουν σωσίβια για να τους σώσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες πνίγονται με τις βάρκες να απωθούνται από το λιμενικό για να φτάσουν στα διεθνή ύδατα, με τις βάρκες να τρυπιούνται με μαχαίρια και τα γυναικόπαιδα να πνίγονται.

Η συμφωνία επαναπροωθήσεων Ελλάδας-Τουρκίας μεταφράζεται σε βάρκες που ρυμουλκούνται μέχρι τα διεθνή ύδατα και άλλες που βουλιάζουν με μαχαιριές των λιμενικών. Η εκατόμβη των νεκρών είναι ατελείωτη και ξεπερνάει τις δεκάδες χιλιάδες στη Μεσόγειο.

Η FRONTEX με σπατάλη δισεκατομμυρίων διαθέτει στόλο και εξοπλισμό για να εντοπίζει τους κατατρεγμένους πρόσφυγες την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν στο Καστελλόριζο γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει διαλύσει τις υποδομές των νοσοκομείων στα νησιά.

Κι όμως ο Σαμαράς πήγε στη Λαμπεντούζα μετά τον πνιγμό πάνω από τριακοσίων μεταναστών και πάνω από τα φέρετρα τους ζήτησε πιο αυστηρό κλείσιμο των συνόρων γιατί τάχα στην Ελλάδα το ενάμισι εκατομμύριο ανέργους το δημιούργησαν οι μετανάστες και όχι οι βιομήχανοι και οι πολιτικές των Μνημονίων που φέρνουν απολύσεις μαζικές και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κινείται στην ρότα των σκληρών ρατσιστικών μέτρων του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, των πολιτικών που οδηγούν σε εγκλήματα από το Φαρμακονήσι μέχρι τη Λαμπεντούζα και από την Ν.Μανωλάδα μέχρι μέχρι τα φυλασσόμενα από ένοπλους μπράβους εργοστάσια της Ιταλίας.

Είναι ώρα να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι. Άμεσα να φροντίσουν να ανασυρθούν οι νεκροί από το βυθισμένο καράβι. Να δοθεί άσυλο και στέγη στους διασωθέντες πρόσφυγες.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ FRONTEX
KΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ,
NOMIMOI OI ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Πηγή:ΚΕΡΦΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :