Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Προσαγωγές σε διαμαρτυρία φοιτητών στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη. (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

Καταγγελίες για καταστολή και απρόκλητη επίθεση από την ΕΛ.ΑΣ. 


Σε 45 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά από συμβολική κατάληψη μελών της Αριστερής Ενότητας στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από την φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Μεταξύ αυτών που δέχτηκαν επίθεση και ο Χρήστος Καραγιαννίδης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας όπως και δημοσιογράφοι.


Μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο βουλευτής Δράμας κ. Καραγιαννίδης ανέφερε πως στο σημείο βρίσκονταν 50 με 60 άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που στέκονταν με ένα πανώ, και ξαφνικά δέχθηκαν "τρομακτική" επίθεση χωρίς κανένα λόγο, κατά την οποία χτυπήθηκαν όχι μόνο οι φοιτητές, αλλά και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, καθώς και άνθρωποι που έσπευσαν να τους σώσουν. "Τα παιδιά τα σέρνανε στο πεζοδρόμιο", ανέφερε χαρακτηριστικά, και είπε πως γίνονται προσαγωγές.

Κατήγγειλε επιπλέον πως οι αστυνομικοί δε φέρουν διακριτικά και κανείς δε δίνει τα στοιχεία του, και κάλεσε τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει για το δικαίωμα των πολιτών.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης αλληλέγγυων έξω από τη ΓΑΔΑ

15.00. Τελικά: σε σύλληψη μετατράπηκε μία προσαγωγή. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον συλληφθέντα είναι αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο συλληφθείς έχει χτυπηθεί από τους ΔΕΛΤΑδες και ζητά ιατροδικαστή αλλα αρνούνται να τον φέρουν. 

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19.00 στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους, καλεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. 








Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Πηγή φωτογραφιών: Δρομογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια :