Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εβδομάδα αγώνα για τις εργατικές-λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

-Συγκέντρωση στα Προπύλαια την Τετάρτη 22/1/2014, στις 6 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΕΔΔΕ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

Με πρωτοβουλία της Κίνησης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Ελευθερίες της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, στην ΕΣΗΕΑ, σύσκεψη με στόχο την από κοινού διοργάνωση κινητοποιήσεων και ενεργειών για την προάσπιση και διεύρυνση των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων των 20 συνδικάτων, δημοκρατικών και αντιφασιστικών κινήσεων, μαζικών φορέων, μεταξύ τους ο Γρ. Καλομοίρης, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Στ. Νικολάου μέλος του ΔΣ τη ΟΛΜΕ, ο Ν. Αδαμόπουλος, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Π. Κωνσταντίνου, δημ. σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μανιάτης και ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Τσακνής.

Κοινή εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ κλιμακώνεται ποιοτικά ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή ενάντια στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στις πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις και τις φωνές που αντιτίθενται μαχητικά στη βάρβαρη πολιτική τους.

Σε μια πορεία δραστικού περιορισμού της ελευθερίας στη διαδήλωση (χημικός πόλεμος, ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ, νέο ν/σχέδιο κ.α.), αποκορύφωμα ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που στρέφονταν ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ημέρα έναρξης της ελληνικής Προεδρείας και η σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, με κύρια κατηγορία τη «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση», όπως «αποφάσισε και διέταξε» ο γενικός διευθυντής της ΓΑΔΑ κατ’ εντολήν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια. Ο συνήγορος του Π. Αντωνόπουλου, Τάκης Τσίτσος, δήλωσε ότι «δικάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και το φρόνημα των πολιτών».

Οι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι ειδικά βάλλεται το εργατικό δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία και το λαϊκό συλλογικό αγώνα, που αντιμετωπίζονται συστηματικά όλο και πιο συχνά με την ωμή βία (υπο διαθεσιμότητα καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διόδια, Σκουριές κ.α.), με τη συκοφαντία και τις απειλές της απόλυσης (διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κ.α.), με τη βιομηχανία των δικαστικών αποφάσεων κατά των απεργιών και τις διώξεις συνδικάτων και συνδικαλιστών (όπως της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.α.), πάνω από όλα, με τις επιστρατεύσεις και με αποκορύφωμα τη συνεχιζόμενη επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, που συμπληρώνει ένα χρόνο από την επιβολή της.

Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι κλιμακώνεται τεχνητά και το αποπροσανατολιστκό και επικίνδυνο κλίμα τρομοϋστερίας από την κυβέρνηση με την ενεργή συμμετοχή μέσων ενημέρωσης, με στόχο να στοχοποιηθούν και να συκοφαντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις και αγωνιστές που εναντιώνονται στην πολιτική της, με αποκορύφωμα τη στοχοποίηση από το κόμμα της Ν.Δ. του συνταγματολόγου Δημ. Μπελαντή, ο οποίος παρευρέθηκε στη σύσκεψη. Και όλα αυτά, τη στιγμή που παρά τις συλλήψεις, δεκάδες χρυσαυγίτες εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η σύσκεψη αποφάσισε:
 
1. Τη διοργάνωση «Εβδομάδας αγώνα για τις εργατικές λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα», από την Τρίτη 21/1/2014 μέχρι την Τρίτη 28/1/2014.
 
2. Μαζική εργατική και λαϊκή συγκέντρωση στα Προπύλαια την Τετάρτη 22/1/2014, στις 6 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή. 

3. Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 23/1/13, στις 10 π.μ., για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου. 

4. Συλλογή υπογραφών πανεπιστημιακών, διανοουμένων και καλλιτεχνών. 

Στήριξη του αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό για την άρση της επιστράτευσης. 

5. Συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για την υλοποίηση των παραπάνω.

Πηγή:ΚΕΔΔΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια :